Gaziantep’te muhtarlık kavgası davası, yeniden yapılan yargılamanın ardından karara bağlandı. Biri muhtar adayı olan 3 kardeşin öldüğü olayda, tutuklu sanık C.O. toplam 75 yıl hapis cezası aldı.
Dava Gaziantep 6. Ağır Ceza Mahkemesi’nde Görüldü
Gaziantep 6. Ağır Ceza Mahkemesi’nde bugün görülen karar duruşmasına, tutuklu sanıklar C.O., M.Ç. ve M.O. katıldı. Diğer tutuklu sanık V.O., duruşmaya SEGBİS aracılığıyla bağlandı.
Maktul yakınları, taraf avukatları ve sanıklar duruşmada hazır bulundu. Sanıklar, haklarındaki suçlamaları reddederek beraat talep etti.
Mahkeme Heyeti Kararını Açıkladı
Yeniden görülen davada mahkeme heyeti, bazı sanıklar hakkında beraat kararı verdi. Ancak tutuklu sanık C.O., maktullere yönelik kasten öldürme suçundan 3 kez 25 yıl olmak üzere toplam 75 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Diğer sanıklara da farklı suçlardan 6 yıl 8 ay ile 30 yıl arasında değişen hapis cezaları verildi. Bazı sanıklar hakkında ise tehdit ve yaralama suçlarından dosyalar düşürüldü.

Olay 2019 Yerel Seçimleri Sırasında Yaşandı
Olay, 31 Mart 2019 Mahalli İdareler Seçimleri sırasında, Gaziantep’in Şehitkamil ilçesi kırsal Köksalan Mahallesi’nde meydana geldi.
Muhtarlık seçimi nedeniyle çıkan silahlı kavgada, muhtar adayı Süleyman Kaplan ile kardeşleri Eyüp ve Adem Kaplan hayatını kaybetti. Olayda 6 kişi yaralandı.
Üst Mahkeme Kararı Bozmuştu
İlk yargılamada verilen kararlara yapılan itirazlar üzerine üst mahkeme, savunma hakkı ihlali ve cezaların yetersizliği gerekçeleriyle kararı bozmuştu. Bu karar sonrası dava yeniden görülerek hüküm kuruldu.





