Kuruluş Osman Kongar (Burak Çelik) Kimdir? Gerçek tarihte var mı? Kuruluş Osman dizisi kadrosunda yer alan oyuncu Burak Kongar karakterini canlandırıyor. Kongar karakteri kimdir? Tarihte yeri ve önemi nedir? Kuruluş Osman dizisi oyuncularından biri olan Burak Çelik kimdir? Burak Çelik kimdir? Daha önce hangi dizi filmlerde rol aldı? İşte konuyla ilgili detaylar...

BURAK ÇELİK (KONGAR) KİMDİR?

Burak Çelik 21 Temmuz 1992 yılında İstanbul’da doğdu. Burak Çelik Sadri Alışık Kültür Merkezi’nde Oyunculuk eğitimi aldı. Burak Çelik Best Model of Turkey yarışmasında birinci oldu. Burak Çelik Best Model of the World yarışmasında ülkemizi temsil etti ve birinci oldu.  Burak Çelik mankenlik yapmıştır ve Hande Yener’in şarkıları olan Kraliçe ve Hasta’nın klibinde oynadı. İlk oyunculuk deneyimini de 2013 yılında yayınlanmaya başlayan Karagül dizisinde yaşadı. Karagül dizisinde Serdar karakterini canlandırdı. 

Burak Çelik son olarak Star TV de yayınlanan Sevgili Geçmiş dizisinde rol aldı. Sevgili Geçmiş dizisinde Mahir karakterini canlandırmıştır. Yakışıklılığı tescillenmiş olan Burak Çelik 1.90 metre boyunda ve 83 kilogram. Burak Çelik’in rol aldığı diziler ve filmler:

2013- Karagül- Serdar,
2016- Hayat Sevince Güzel- Barış,
2017- Deli Aşk- Jeremiy Jackson,
2017- Kara Yazı- Erdem,
2017- Söz- Selim,
2018- Karanlıktaki Melekler – Berk
2019 – Sevgili Geçmiş- Mahir karakteri olarak dizilerde rol aldı.

Gerçek Tarihte Kongar kimdir, Kongar’ın tarihteki yeri önemi nedir?
Kuruluş Osman oyuncularından Burak Çelik'in canlandırdığı Kongar karakteri tarihte var mı? Gerçek tarihte varsa nasıl biri? Bu konuları sizler için araştırdık.

KONGAR KAREKTERİ TARİHTE VAR MI?

Kuruluş Osman dizisinde oyuncu (Eren Vurdem) Konuralp'in kardeşini canlandıran Burak Çelik 'Kongar'ın tarihte yer alıp almadığına dair bir bilgi bulunmuyor.

PEKİ EREN VURDEM (KONURALP) KİMDİR?

Gerçek tarihte bir çok kaynakta ismi geçen Konuralp yiğit ve sadık bir savaşçı ve komutandır. Bilindiği üzere Kuruluş Osman dizisi 20 kasım çarşamba akşamı ilk bölümü ile izleyicisi karşısına çıktı. Kuruluş Osman dizisinin ilk bölümünde Bamsı beyin oğlu Aybars şehit oldu. Aybars bey Osman beyin çocukluk arkadaşı ve en güvendiği alpiydi. Aybars beyin şehit olmasından sonra Kuruluş Osman dizisine Eren Vurdem Konuralp karakteri ile dizinin 27 kasım çarşamba akşamı yayınlanacak ikinci bölümünde dahil olacak.

Gerçek Tarihte Konuralp kimdir, Konuralp'in tarihteki yeri önemi nedir?
Osman beye yardım için gelen Konuralp çok cesur bir askerdir. İyi kılıç ve ok kullanan Konuralp Osman beyin en yakın alpidir. Osman bey Kayıları aşiretten devlete taşırken en yakınında her zaman Konuralp olacak. Osman bey ile Konuralp ilk tanıştıklarında Osman bey Kayıların beyi değildi. Osman bey Kayılar’ın beyi olmadan önce Osman beyin yakın çevresinde Baturalp, Boran, Erkut ve Boğaç gibi alpler vardı. Konuralp de bu alplerden biri oldu ve Osman bey gün gelip de Kayılar’ın beyi olunca bu alplerin hepsi Osmanlı beyliklerine komutan oldu.