ÇEKTİĞİ BİR VİDEODA AMCASINA KÜFÜR ETTİ ŞAKA DEDİ

Youtube'ta 8.8 milyon aboneyle Türkiye'de en çok aboneye sahip olan Sungurtekin 20 Ekim'de yayınladığı bir videoda amcasına küfür edip onu aşağıladı. Video sonunda da her şeyin şaka olduğunu söyledi. Ancak video kamuoyunda çok fazla tepki aldı. Bir çok vatandaş CİMER üzerinden Sungurtekin hakkında suç duyurusunda bulundu.

ÜÇ AYRI SUÇTAN SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Suç duyurularını dikkate alan Bakırköy Cumhuriyet Savcılığı youtuber hakkında "Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme", "Kişilerin huzur ve sükununu bozma, sesli yazılı veya görüntülü bir ileti ile hakaret" suçundan soruşturma başlattı.

SORUŞTURMASI YETKİSİZLİKLE YOLLANDI

Ancak Sungurtekin'in ikamet adresinin Antalya olması ve şikayetlerin tüm Türkiye üzerinden yapıldığı gerekçesiyle soruşturma yetkisizlik kararıyla Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderildi.

Yetkisizlik kararında şüphelinin sosyal medya platformu üzerinden yayınladığı video neticesinde hakkında CİMER kanalıyla şikayet başvuruları neticesinde soruşturma başlatıldığı, şüpheli hakkında aynı eylemiyle ilgili olarak Türkiye'nin her yerinden infial oluşturması sebebiyle şikayetlerin olduğu, adli yargılanma hakkının zedelenmemesi ve aynı eylemden dolayı farklı yerlerde birden fazla soruşturmanın yürütülmemesi amacıyla şüphelinin eylemini ikamet adresi olan Antalya'da gerçekleştirdiği, aynı eylemden dolayı Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı'nın da soruşturma yürüttüğü, ceza yargılaması yönünden soruşturmanın Antalya Adli Yargı sınırları içerisinde yapılmasının gerekli görüldüğü belirtildi.

Youtuber, yayınladığı video çok fazla tepki alınca, videonun mizansen olduğunu belirtip kamera arkasını yayınlamıştı.