AK Parti'de yaptığı açıklamalar ile gündem oluşturan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, Kahramanmaraş 6'ncı Uluslararası Kitap ve Kültür Kitap Fuarı’nı ziyaret ederek yazar-ve okurlarla buluştu. Vatandaşlar Ünal'a yoğun ilgi gösterdi.

Kitap fuarında yaptığı incelemenin ardından konuşan Ünal, "Kahramanmaraş Kitap Fuarında başlangıcında emeği olan daha önceki Büyükşehir Belediye Başkanımız Fatih Mehmet Erkoç Bey'e Ben teşekkür ediyorum. Çünkü gerçekten güzel bir gelenek başlattı ve şimdi aynı geleneği daha da güzelleştirerek Hayrettin Bey devam ettiriyor. Son iki kitap fuarımızın bir tevafuğu oldu. Geçen kitap fuarında Bahattin Karakoç ağabeyimizi kaybettik. Bu kitap fuarında da ise Nuri Pakdil ağabeyimizi kaybettik. Her ikisinede Allah'tan rahmet diliyoruz.

Şehrimizin Anadolu'nun en büyük ve en güçlü kitap fuarına sahip olması bizim için bir kazanç. Çünkü biz şunu planlıyoruz. İnşallah yaratıcı şehirler ağında Kahramanmaraş'ımızı Büyükşehir Belediye başkanımızla beraber edebiyat şehri yapmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Aynı şekilde Kahramanmaraş'ımızın sadece bir edebiyat şehri olması yeterli değil tarihi dokusunun korunması da son derece önemli. Yani mimarisinin ve özellikle son dönemde en çok ihtiyaç duyduğumuz bir şehir mimari kent rehberine ihtiyacımız var. Şehrin mimari dokusunu muhafaza edecek ve bundan sonra şehrin mimarisini adeta bir rehber niteliğinde çizgilerini tanımlayacak bir çalışmayı da büyükşehrimiz başlatmış durumda. İnşallah 2023 yılına kadar Kahramanmaraşımız hem bir edebiyat hem bir tarihten bir kültür şehri olarak özellikle germenica ile ilgili geçtiğimiz günlerde biliyorsunuz bir çalıştay gerçekleştirdik.

Daha sonrasında geçtiğimiz hafta Kahramanmaraş'a Çevre Şehircilik Bakanımız geldi. Kent protokolü şehir ve şehircilik ile ilgili son derece faydalı toplantılar yaptılar ve çevre şehircilik bakanımızdan istediğimiz her şeyi aldık.

Büyükşehir Belediye başkanımızın daha önce Çevre Şehircilik Bakanlığında üst düzey bürokrat olmasının da tabii bu süreçte çok ciddi bir katkısı oldu ve tabii Bakan Bey Kahramanmaraş'a gelmeden önce bizde dersimize çalıştık. yani mali yapısından finansına kadar projelerin hangi şekillerde finans edileceğine kadar dersimize çalıştık.  Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör ile Murat Kurum ve çok güzel müjdeler aldık." dedi.

(Kaynak: Kanal Maraş)