Kahramanmaraş’ta öğrencilerin güvenliğinin artırılması amacıyla okul giriş ve çıkışlarında yeni dönem başladı. Özel güvenlik görevlilerinin ardından polis ekipleri de okul çevrelerinde görev almaya başladı.
KAHRAMANMARAŞ’TA OKULLARDA POLİSLİ GÜVENLİK DÖNEMİ
Kahramanmaraş’ta öğrencilerin güvenli bir ortamda eğitimlerini sürdürebilmeleri amacıyla okul çevrelerindeki güvenlik tedbirleri artırıldı. “Güvenli Okul Projesi” kapsamında özel güvenlik görevlilerinin yanı sıra polis ekipleri de okul giriş ve çıkışlarında görev yapmaya başladı.
2026-2027 eğitim öğretim yılının başlamasıyla birlikte kent genelinde okul girişleri, bahçeler ve çevrelerinde alınan önlemler artırılırken, emniyet güçlerinin de sahada aktif olarak görevlendirilmesi veliler tarafından memnuniyetle karşılandı.
POLİSLER OKUL GİRİŞ VE ÇIKIŞLARINDA GÖREV YAPIYOR
Güvenli Okul Projesi kapsamında polis ekipleri, öğrencilerin okula giriş ve çıkış yaptığı saatlerde okul çevrelerinde güvenlik tedbiri almaya başladı.
Onikişubat ilçesindeki Saçaklızade İlkokulu’nda da polis ekipleri ve özel güvenlik görevlileri okul girişinde görev yaptı.
Çocuklarını okula bırakan veliler, uygulamanın özellikle öğrenci güvenliği açısından önemli olduğunu belirterek alınan tedbirlerden duydukları memnuniyeti dile getirdi.
AKİF BULUT: AİLELERİMİZİN İÇİ RAHAT OLSUN
Onikişubat İlçe Milli Eğitim Müdürü Akif Bulut, okullarda gerekli güvenlik tedbirlerinin alındığını belirterek velilere güven mesajı verdi.
Bulut, Güvenli Okul Projesi kapsamında emniyet güçleri ile özel güvenlik görevlilerinin okul giriş ve çıkışlarında görev yaptığını ifade ederek şöyle konuştu:
“Güvenlik güçlerimiz okullarımızın giriş ve çıkışlarında her türlü tedbiri almış durumdalar. Ailelerimiz güvende olsun, ailelerimizin içi ferah olsun. Çocuklarımız bize emanet.”
“ÇOCUKLARIMIZ BİZE EMANET”
Eğitim kadrolarının öğrencilerin hem eğitimi hem de güvenliği için sahada olduğunu vurgulayan Bulut, okul yöneticileri ve öğretmenlerin öğrencilerin takibini yakından sürdürdüğünü söyledi.
Bulut, yöneticilerin düzenli olarak okulları ziyaret ettiğini belirterek velilerin alınan tedbirler konusunda içlerinin rahat olabileceğini ifade etti.
GÜVENLİK TEDBİRLERİ KURUMLAR ARASI KOORDİNASYONLA SÜRÜYOR
Okullardaki güvenlik çalışmalarının Milli Eğitim Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, Kahramanmaraş Valiliği ve emniyet birimlerinin koordinasyonuyla sürdürüldüğünü belirten Bulut, güvenlik tedbirlerinde görev alan personele teşekkür etti.
Alınan önlemlerle birlikte özellikle okul giriş ve çıkışlarında öğrenci olmayan kişilerin kontrolsüz şekilde okul alanlarına girişinin önüne geçilmesi hedefleniyor.
VELİLER UYGULAMADAN MEMNUN
Velilerden Mücahit Yorgun, okul güvenliğinde alınan önlemlerin önemli olduğunu belirterek, “Güvenlik açısından şu an çok iyi. Aileler artık okula giremiyorlar” dedi.
Veli Hatice Yılmaz ise uygulamayı olumlu bulduğunu belirterek, “Öğrenciler ve çocuklarımızın güvenliği açısından çok iyi oldu” ifadelerini kullandı.
Kahramanmaraş genelindeki okullarda güvenlik tedbirlerinin eğitim öğretim yılı boyunca sürdürülmesi bekleniyor.


