Bir çok haksız ve menfaat gözeten kişilere karşı savaş açan Kanal Maraş, devletin malından haksız çıkar amaçlayan bir şebekeye yönelik bir haber yayına aldı. “Kahramanmaraş’ta Devletin lojmanlarında alem yapılıyor” başlıklı haberin yayınlanması sonrası, bir çok tehdit ve şantaj telefonu peş peşe geldi. Hukukun üstünlüğüne güvenen Kanal Maraş Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Karaaslan, FETÖCÜLERİN ve alemcilerin cirit attığı mekanları tekrar kaleme aldı.

MADEM İYİ NİYETLE ALDINIZ NİYE TEPKİ GÖSTERİYORSUNUZ
1996 yılından bu yana dönüşümlü olarak el değiştiren lojmanlardan para üstüne para kazanılıyor. İyi  niyetle alınmayan evlerin içine 300-400 bin TL harcanarak özellikle geceleri alem yapıldığı öne sürülüyor. 

 

FETULLAHÇI TERÖR ÖRGÜTÜ ÜYELERİNİN EVLERİ
Kahramanmaraş’ta bir çok kişinin canını yakan Fetullahçı Terör Örgütü Üyesi ve İl Kasası olduğu öne sürülen H.A., ve Fetullahçı Terör Örgütü Üyesi olduğu öne sürülen bir şahsın ev sahibi olduğu, darbe sonrası bu evlerin bu iki ismin üzerinden düşürüldüğü ama kiraya verdiği şahısların evlerde oturduğu öğrenildi. Bir dönem Kahramanmaraş’ta himmet adı altında bir çok iş adamını haraca bağlayan bu yapının önemli etkin isimlerinin evlerinde bazı toplantıların da yapıldığı iddia edildi.  

 

SUÇ DUYURUSU
Öte yandan O.G’nin kardeşi veya akrabası olduğu öne sürülen A.G., isimli bir kişi Genel Yayın Yönetmenimiz Mustafa Karaaslan’ı arayarak tehdit etti. Tetikçi veya ayak takımı ile uğraşmamayı kendine şiar edinen Mustafa Karaaslan ise savcılığa giderek suç duyurusunda bulundu.
Karaaslan yaptığı açıklamada: “Siz devletin malını birilerine peşkeş çekerken sorun yok, Kanal Maraş yayın yapınca sorun var öyle mi? Efendiler kendinize gelin! Burası Ali Kıran Baş kesenlerin yeri değil. Burası Türkiye Cumhuriyeti devleti. Bizde öyle kimseden korkan, sinen, pısan insanlar değiliz. Size sizin dilinizden karşılık vermek bizim itibarımızı lekeler. Zaten iddialardan anlaşılacağı üzere siz ve sizin gibiler vakti zamanında tehdit ettiğiniz iş adamları ile bizi karıştırdığınız için yine aynı yönteme başvurdunuz. Haber dosyamız genişleyerek devam edecek. İyi o zaman Kahramanmaraş’a her yatırım yapıyorum, istihdam sağlıyorum diyen, bir ev tutsun alem yapsın, veya ne idigü belirsiz işler için devletin lojmanını kullansın. Kimse de ses çıkarmasın! Madem o kadar delikanlısınız ikametinizi bu lojmanlara getirin de göreyim sizi. Biz halk adına haber yapar, halkın haklarını savunuruz. Öyle tehditlere de boyun eğmeyiz. Yine madem o kadar gözünüz kara,  niye kendi villalarınız da değil de devletin lojmanlarında pis işlerinizi yapıyorsunuz? Zaten bu tren hattının gelişmemesinde ve Kahramanmaraş’ı da köhne bırakmakta sizin de payınız yok mu? Yatırım yapıyoruz diye Kahramanmaraş’ın sahibi sizler misiniz? Burası çad kapı devleti değil haberiniz olsun.

Böyle bir dünya yok. Burası Kolombiya da değil. Sizde uyuşturucu karteli değilsiniz. Haber yapanı veya sizi gözaltına alanı kaybedecek kudrete bu coğrafya üstünde kimse sahip değil. Haber dosyası ve hukuk önünde tekrar hesaplaşacağız. Ayrıca TCDD yetkililerine sesleniyorum. Burada lojmanlar durmadan el değiştiriyor. Buna göz yuman hangi yetkiliyse umaraım gereği yapılır. ” dedi.