Meteoroloji 6. Bölge Müdürlüğü'nün internet sitesinde yer alan bilgiye göre, bugün Kahramanmaraş ve Bölge geneli çok bulutlu ve yağışlı geçecek.Yağışlar, Kahramanmaraş, Gaziantep, Kilis çevrelerinde ve Adana ile Mersin'in yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar; Yağış alan diğer yerlerde yağmur ve sağanak yağmur şeklinde olacak.

HAVA SICAKLIĞI: Sıcaklıklarda önemli bir değişiklik beklenmemektedir.

RÜZGAR: Kuzey ve kuzeydoğu yönlerden hafif ,zaman zaman orta, yağış anında kuvvetli esmesi tahmin ediliyor.

UYARILAR: Kahramanmaraş çevrelerinde beklenen kar yağışlarının, Salı gece saatlerine kadar yoğun kar (20 cm üzeri) yağışı şeklinde gerçekleşmesi tahmin edildiğinden başta buzlanma ve don olayına bağlı olarak ulaşımda meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Doğu Akdenizde görülecek sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışların, Adana, Osmaniye, Hatay, Gaziantep, Kilis çevrelerinde yerel olarak kuvvetli (30-60 kg/metrekare) olması beklendiğinden meydana gelebilecek ani sel, su baskını, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.