(KANAL MARAŞ / MUSTAFA KILINÇ)

Emniyet Müdürü Doğan İnci’nin göreve başlaması ile denetimleri sıkılaştıran Trafik ekipleri, vatandaşın huzurunu bozan, gece geç saatlerde egzozu açarak trafikte seyreden araçların hepsini denetime tabi tuttu. Birçok araca vatandaşın huzurunu bozmadan ötürü para cezası yazıldı. BİMER şikayetleri de göz önünde bulundurularak şehrin farklı mahalle ve yollarında gürültü kirliliğini önlemeye yönelik günün muhtelif saatlerinde şok denetimler devam ediyor.

Binevler Bölgesinde, Trafik Tescil Denetleme Şube Müdürü Arif Gürbüzün’de katılımı ile gerçekleştirilen denetimlerde araçların hepsi tek tek durdurularak, alkol testi, emniyet kemeri ve abartı egzoz denetimi yapıldı.

Kanalmaraş mikrofonlarına konuşan sürücüler ise denetimlerden memnun olduklarını belirttiler. Sürücü Mesut Kılavuz, bu tip denetimlerin yapılması gerektiğini söyledi.

Durdurulan ve eksiği olmayan her sürücü trafik ekiplerinin yaptığı denetimi beğenirken eksiği olanlar ise ceza yemekten kurtulamadı.

Konu hakkında bir açıklama yapan Trafik Tescil Denetleme Şube Müdürü Arif Gürbüz, önemli olanın ceza kesmek olmadığını belirterek: “Kamunun huzuru ve güvenliği için Kahramanmaraş Trafik Tescil Denetleme Şube Müdürlüğü ve Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü olarak Kahramanmaraş’ın muhtelif yerlerinde denetim yapıyoruz. Modifiyeli diye tabir ettiğimiz araçlar, vatandaşın huzur ve güvenliğini bozuyor. Bizde bu huzursuzluğun nedeni olan abartı egzozları tespit edip, hem cezai işlemlerini uyguluyoruz. Hem de uygunsuzluk belgesi doldurmak suretiyle yediemin otoparkına çekiyoruz. Vatandaşlarımızdan genellikle memnuniyet var. Bu abartı egzoz kullanıcılarının bir çoğu da pişmanlık duymak suretiyle bize memnuiyetlerini bildirip gidip söktürüyorlar. Bugün rahatsızlık veren insanlarımız yarın şikayet edebilir duruma gelebilirler. O nedenle, hem bugünü hem de yarını düşünmek lazım. Tüm sürücülerimizden araçlarını standart hale dönüştürmeleri tavsiyemiz. Denetimlerimizi her gün yapıyoruz. Muhtelif yerlerde ve zamanlarda yollarımızın, şehrimizin ana artellerinde ara sokaklarında sürekli denetimleri yapıyoruz. Bundan sonra da devam ettireceğiz. Önemli olan halkımızın huzur ve güvenliği. Bizim önceliğimiz budur” dedi.

YASA NE DİYOR
Karayı yolları trafolar yönetmeliğine göre Ek 40. Maddesine gire abartı egzoz ve standarttı bozulmuş araçların muayene sevk edileceğinden bu tür araçların sürücüler tarafından kullanılmamalıdır.