DEMOKRASİ MEYDANI BÜYÜK BİR ŞÖLENE EV SAHİPLİĞİ YAPTI

Uluslararası öğrenci Federasyonu bağlı olarak faaliyet gösteren Yedi Kıta Uluslararası Öğrenci Derneği 12’inci  öğrenci buluşması Kahramanmaraş'ta gerçekleştirildi.  Etkinliğe Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi'nde okuyan çeşitli ülkelerden 2 bin dört yüz öğrenci ile Maraş halkı katıldı. Renkleriyle, dilleriyle ve farklı kültürleriyle programa farkındalık katan öğrenciler; ülkelerinin giysilerini, dillerini ve yöresel giyeceklerini tanıttılar. Etkinliğin bu seneki sloganı

“Doğudan Batıya Adil Bir Dünyaya”

Yedikıta Uluslararası Öğrenci Derneği ve UDEF tarafından düzenlenen etkinlikte, 35 ülkeden gelen ve KSÜ’ de okuyan öğrenciler, Kahramanmaraş'ta açtıkları çadırlarda kendi kültürlerini tanıttı.
KSÜ’nün desteklediği program, Demokrasi Meydanı'nda mehter marşı ve öğrencilerin kendi aksanıyla okudukları İstiklal Marşlarıyla başladı. Program kapsamında 35 ülkenin öğrencileri ile Türk öğrencileri,iki gün boyunca kurdukları çadırlarda kültürlerini tanıtacak.

Proğram sonrasında açıklamalarda bulunan Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek,

"Güzel bir etkinliğe şahit olduk. Uluslararası öğrenci Federasyonumuz yüzlerce ülkeden dışardan gelen öğrencilerimizle birlikte bu günkü etkinlikte hep beraber birlikte olduk." ifadelerini kullandı.

Proğramı yapan herkese teşekkür eden AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Ahmet Özdemir konuşmalarını şöyle devam ettirdi,

"Başka ülkelerde yaşayan, başka ülkelerin vatandaşı olan bizim ülkemize misafir olan Üniversite öğrencisi kardeşlerimizle bir etkinlikteyiz. Kendi kültürümüzü yaşatmalarını ve onların kendi kültürlerininde buğün burda tadına bakıcaz. Güzel bir etkinlik olmuş emeği geçen herkese teşşekür ediyorum" dedi.