Sağlık Bakanlığı'nca getirilen şartları yerine getirerek hizmet vermeye başlayan kuaför, berber ve güzellik salonlarına randevusu olan müşteriler gelmeye başladı. Müşterilerin oturacağı koltukların sosyal mesafe kurallarına göre birer koltuk boş kalacak şekilde ayarlandığı görüldü. Kullanılan malzemlerin çoğu tek kullanımlık, tek kullanımlık olmayan malzemeler ise dezenfekte olup tamamen temizlenince kullanılıyor.

Kahramanmaraşlı berber Mehmet Yardımcı bu süreç içerisinde berberlerin yaşadığı sorunları anlattı

Berber Mehmet Yardımcı: “Pandemi süreci içerisinde berberler en çok zarar gören esnaf oldu. Bizler yakın temas da çalıştığımız için dükkanlarımızı kapatmak zorunda kaldık.

53 günlük bir sürede iş yerlerimiz kapalı kaldı. Bu süreçte bir dolu bir boş çalışmamız gerekiyordu. İş yerlerimiz içerisinde randevulu çalışmamız gerekiyordu. Tek kullanımlık ürünler kullanıyoruz, kullandığımız ürünleri dezenfekte ediyoruz.

'HAVLULARIMIZ TEK KULLANIMLIK'

Havlular tek kullanımlık, sakal tıraşı yasak. Yüzde 80 iş oranlarımız düşüş var vatandaşlarımız korktuğu için gelmiyorlar biz önlemimizi aldık tabi takdir-i ilahi rabbimizin bize de bulaşma olasılığı var. Tıraş ettiğimiz kişilerin adını, soyadını, numarasını alıp kayıt yapıyoruz.

Salı ve çarşamba günleri çocuk tıraşı yapıyoruz onlarında ailelerinin numarasını alıyoruz. Devletimiz esnaflar için 25 bin liralık bir destek kredisi verdi bende aldım bunu çok şükür verdiler çok rahatlattı bizi. Kahramanmaraş halkı en azından gelirken kendi havlusunu getirebilir zaten ustura kullanımı yasak, gözünün önünde berber makinasını dezenfekte eder, taraklarını yıkatır bu şekilde tıraş olabilir. Korkmasına gerek yok bu virüs herkese yakın bizlere de var sizlere de var. Bir kaç tane haber çıktı bayramda hiç iş yapmadık akşama kadar oturduk.

'BİZE DE BULAŞABİLİR'

Ben kesinlikle önlem alan kişilerde virüs olacağını düşünmüyorum virüs zaten bulaşacaksa markete girdiğinde de bulaşabilir. Biz müşterilerimize her zaman arayarak, mesaj atarak gelip işyerlerimize bakabilirler her türlü garantisini veriyoruz.

Biz önlemimizi aldık takdir-i ilahi Allah'ındır. Biz bu zor günleri hep beraber birlikte yeneceğimize inanıyorum” ifadelerini kullandı

Haber: Fatih Karaaslan