Söz verip te yapamadığı birçok projesi ile ünlenen Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, özellikle üstünde durduğu Kapalı Çarşı’nın tarihi siluetinin ortaya çıkarılması projesi elinde patladı. Bugün etkili olan yağış sonrası çarşının çatısından sular yere akmaya başlayınca esnaf ateş püskürdü. Vatandaş tıkanan logarları kendi imkanları ile temizlemeye çalışırken, Başkan Güngör’ünde dönüşüm projesine sert tepki gösterdi. Esnaf Belediye Başkanından çarşıda ilk önce ''akma sorununu çözüme kavuşturulmasını'' istedi.

NE OLACAK ŞİMDİ

Kanal Maraş Whatsapp  ihbar hattına gelen video ve fotoğraflarda esnaf çatıdan akan suyun tahliyesi için çalışma yaparken görülüyor. Büyükşehir Belediyesinin anlı şanlı ekiplerinden eser görünmeyen videoda ise çatıda biriken su yere bardaktan boşanırcasına aktığı görülüyor.

YENİYE GEREK YOK

Esnaf tarafından yapılan açıklamada: “Şu anda kış aylarının başındayız. Yarın bir gün hava şartlarının daha da kötü olması ile burada durulacak hal olmaz. Pandemi döneminde iş yerlerimiz tamir ve tadilat işleri yapılıp mağdur olduğumuz durumlar giderilebilirdi. Ama illa ki göz boyamak için gelen bakanların hepsine çarşının silueti çıkacak diye açıklama yapanların hepsine tek tek söylemektense şunu diyoruz. Buna gerek yok. Çarşının alt ve üst yapı sorununu giderin bu çarşı bu haliyle çok turist çeker. Popilist yaklaşmak yerine çoğulcu yaklaşım ile şu hale getirilen bu çarşının akıntı sorununu çözün

ÇADIR ÇARŞI

Kapalı çarşının bazı noktalarına çekilen çadırlar ise tarihi kapalıçarşının nasıl turist çekeceği ve şehre gelen insanların bu çadırları gördüğü takdirde çarşı hakkında ne düşünecekleri ise bilinmiyor.