Kahramanmaraş Onikişubat Yunus Emre Ortaokulu, "obeziteye karşı sağlıklı yaşam yürüyüşü"ne katılarak, obezite ile savaşta yer aldı.

 

Kahramanmaraş Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından periyodik olarak düzenlenen obeziteye karşı sağlıklı yaşam yürüyüşü dün (27 Aralık 2014), Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi'nde başlayarak Onikişubat Şairler Parkında son buldu.  Sivil toplum kuruluşlarının da katılımıyla gerçekleştirilen sağlıklı yaşam yürüyüşüne en çok katılım ise Yunus Emre Ortaokulu öğrencileri tarafından sağlandı.

 

 

Beden Eğitimi öğretmeni Muhammed Kapuçam önderliğinde 30 öğrenci ile katılan Yunus Emre Ortaokulu öğrencileri sağlıklı yaşam yürüyüşünü haftalık olarak düzenleyen İl Halk Sağlık Müdürlüğüne teşekkür ettiklerini ve yeni aktivitelerin de düzenlemesini istediklerini belirttiler. Okulda da bu yönde çalışmalarının olduğunu belirten Muhammed Kapuçam " Bir sonraki aktiviteye daha fazla öğrenci ile katılıp farkındalık yaratarak başta öğrencilerimiz olmak üzere halkımızı bu konuda bilinçlendirmek istiyoruz" dedi.