MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, AK Parti’nin Konya İl Başkanlığı 5’inci Olağan Kongresi’nde tanıttığı ’Kiziroğlu Mustafa Bey’ şarkısından uyarlanan, 2015 yılı seçim şarkısının 1999 yılında MHP’nin kullandığı seçim şarkısının aynısı olduğunu iddia etti.

 

AK Parti’nin Konya İl Başkanlığı 5’inci Olağan Kongresi’nde tanıttığı 2015 yılı seçim şarkısının 1999 yılında MHP’nin kullandığı seçim şarkısının aynısı olduğunu iddia eden Vural basın mensuplarına MHP’nin ve AK Parti’nin seçim şarkılarını dinleterek şunları söyledi.

 

“Seçim şarkısına baktığımız zaman bir baktık ki 1999’da Milliyetçi Hareket Partisi’nin seçim müziği Konya’da çalınıyor gerçekten görüldü ki yeni Türkiye falan diyorlar ama yeni Türkiye dedikleri yerde Milliyetçi Hareket Partisi’nin seçim müziğini bile yeni diye milletimize pazarlamak istiyorlar. Biz bunlara bu milletin türküsünü söyletmeye devam edeceğiz, anlatmaya devam edeceğiz. Dolayısıyla Konya’da bizim seçim müziğimizi çalmışlar ama olsun bizim Milliyetçi Hareket Partisi olarak arkadaşlarımız Türkiye’nin her yerinde Milliyetçi Hareket Partisi’nin bu coşkusunu bu müziklerle dile getirmeye devam edecek.

 

Yeni Türkiye dedikleri bir noktada gerçekten bir partinin daha önce seçim müziği olarak kullandığı bir parçayı kendilerine uyarlıyorlarsa onların millete verecekleri yeni bir şey kalmadığını da ortaya koymaktadır. Bu da Milliyetçi Hareket Partisi’nin ne kadar güçlü bir iradeye ne kadar güçlü bir siyasete sahip olduğun ortaya koyuyor vatandaşlarımıza sesleniyorum taklitlerimizden sakınınız.”