MHP'nin Kahramanmaraş İl Başkanlığı ve İl Kurulları için yapılacak olan ve 5 adayın yarışacağı konrge başladı.

 

Delegelerin hazirun cetvelini imzalamasının ve salondaki yerlerini almasının ardından kongrenin açılışını İl Yönetim Kurulu Üyesi Bayram Önlayan yaptı. Saygı duruşunun yapılması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından da verilen bir öneri ile divan başkanlığına MHP Genel Başkan Yardımcısı Oktay Öztürk, divan üyeliklerine de eski il başkanlarından Mehmet Tanır ile Yusuf Bilen getirildi. Divan Başkanı Öztürk, yaptığı selamlama konuşmasında kongrenin hayırlı olması dileğinde bulundu.

 

Daha sonra MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin kongreye gönderdiği mesaj okundu. İl Başkan Ali Uyan yaptığı konuşmada, 5 yıldır il yönetim kurulu üyesi olduğunu ve son 4 aydır da il başkanı olarak görev yaptığını belirterek, MHP'nin demokrasi şöleni içerisinde ilçe kongrelerini yaptığını ve bugün de il kongresini yine çok adaylı ve demokrasi şöleni havasında yaptığını dile getirdi. Uyan, şunları söyledi:

 

 

"7 Haziran 2015 tarihinde yapılacak olan 25. Dönem Milletvekilliği genel seçimleri, Türkiye için bir kurtuluş fırsatıdır. Bu kurtuluş fırsatı da oyların MHP'de toplanmasıdır. Kim ne derse desin, ne söylerse söylesin MHP iktidar yolunda ve iktidar amacındadır. MHP zafer yolunda kutlu bir başarı peşindedir. Uyanan milli ruhun, silkinen millet varlığının, yeter ardık diyen 77 milyonun MHP'de toplandığını görüyor, bundan da bahtiyarlık duyuyoruz.

 

Biz milletin yanındayız. Milletin tercümanıyız. Biz herkesin umut ışığı, herkesin ortak refleks ve paydaşıyız. MHP ilke, ülkü ve ahlak meşalesidir. Milletimizi etnik bölgelere ayıranlara en güçlü tokatı 7 Haziran'da vuracaktır. Bizim hiçbir etnik toplulukla sorunumuz yoktur. Kürdü, Türkü, Lazı, Çerkezi, 36 etnik grubu ile barış ve huzur içerisinde bir arada yaşamak en büyük arzumuzdur. Ama bizim askerimize, polisimize, öğretmenimize ve beşikteki çocuğumuza acımasızca kurşun yağıdan teröristlerle canilerle sorunumuz vardır. İşte bundan dolayıdır ki, MHP'nin donanımlı, liyakatlı ve vizyon sahibi kadrolarına büyük ihtiyaç vardır."

 

İl Başkanı Ali Uyan'ın konuşmasının ardından da yönetim kurulu faaliyet ve mali raporu okunarak, delegelerin oyuna sunuldu. Kurullar oy birliği ile delegeler tarafından ibra edildikten sonra da kongrede siyasi konuşmalara geçildi. Siyasi konuşmaların ardından da oylama yapılacak.

 

MHP il başkanlığı için Ömer Özkan, Muharrem Arıkan, Adem Gürz, Rifat Küsmüş ve Süleyman Öner yarışacaklar. Sandıklar saat 17.00'de açılacak. MHP'nin yeni il başkanının saat 18.00 sıralarında belli olması bekleniyor.

 

MHP KONGRESİ İLE İLGİLİ GELİŞMELER KANAL MARAŞ'TA TAKİP EDEBİLİRSİNİZ...