Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, MSÜ'de düzenlenen Kurmay Eğitim Mezuniyet Töreni'nde bir konuşma yaptı. 

İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

"Biz dünyanın en güçlü ordularını en büyük devletlerini kurmuş bir milletiz. Tarih boyunca bizim milletimize asker millet ordu millet denmiştir. Mücadeleye daima hazır bulunmamızdan kaynaklanıyor. 

15 Temmuz tam bir milli irade şahlanışıdır. Milletimizin her ferdi karşılık beklemeden darbecilerin karşısına dikildi. Teknik, taktik ve stratejik üstünlüğü sağlamadan barıştan söz etmek, suya ya da havaya yazı yazmak gibidir. 15 Temmuz tam bir milli irade şahlanışıdır. Milletimizin her ferdi karşılık beklemeden darbecilerin karşısına dikildi. Malazgirt'te bugüne kadar hayatını feda eden tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle yad ediyorum.

İHA'MIZI DA SİHA'MIZI DA ÜRETİYORUZ

Ne zaman bölgemizde kritik gelişmeler yaşansa, milletimizi bölmeye, ordumuzu yıpratmaya yönelik hadiselere şahit oluyoruz. ABD başkanlarına gittiğimde bana kiralık İHA dahi vermiyorlardı. Kötü komşu bizi ev sahibi yaptı. Şimdi İHA'mızı da SİHA'mızı da üretiyoruz.

Türkiye varlığına ve birliğine yönelik saldırıları kendi  topraklarında değil, doğrudan kaynağında karşılayabilme gücüne ulaşmış bir  ülkedir.

Ülkemize savunma sanayi ile ilgili neredeyse  her alanda örtülü veya açık ambargo uygulayanlar, bu işin aslında yürek işi, cesaret işi, azim işi, çaba işi olduğunu elbette bir gün anlayacaklar.

TSK'ya bir daha ne FETÖ'nün ne de başka herhangi bir  cuntacı, darbeci zihniyetin sirayet etmemesi için  yeni eğitim sistemini  geliştirerek sürdürmekte kararlıyız

Milletimiz ile ordumuz arasına kimsenin  girmesine izin vermeyeceğiz.

Türkiye içerisinde yer aldığı ikili ve çok  taraflı tüm askeri ittifaklarda başarısı ve taahhütlerine bağlılığıyla öne çıkan,  takdirle takip edilen bir ülke durumundadır."