Kahramanmaraş Büyükşehir, Onikişubat ve Dulkadiroğlu Belediye Başkanları, şehrin düşman işgalinden kurtuluşunun 95'inci yılı nedeniyle birer mesaj yayınladılar.

 

 

FATİH MEHMET ERKOÇ

 

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Kahramanmaraş'ın Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 95. yıldönümü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı. Başkan Erkoç mesajında şu ifadelere yer verdi:

 

“Bir milletin kökleri tarihinde saklıdır. Türk milleti dünyanın en güçlü ordularına karşı göğsündeki imanı ortaya koyarak büyük destanlar yazmış bir millettir. Bu şanlı destanlar arasında en müstesna yerini alan 12 Şubat kurtuluş destanı ise sadece Kahramanmaraş’ın kurtuluş günü değildir. İstiklal savaşımızın temeli, şanlı bir zaferin, milli tarihimizde yeni parlak bir sayfanın açıldığı gündür. Asil ve temiz halkımızın esir yaşamaktansa hür olarak ölmek parolasını, milletimizin iradesinin sarsılmaz kudret ve kuvvetinin ispat edildiği mutlu bir gündür.

 

12 Şubat, milletimizin tehlike ne kadar büyük olursa olsun cesaretinin kırılmadığı aksine arttığını dünyaya gösterdiğimiz günün doğuşudur. 12 Şubat önce vatan diyenlerin, hedefi büyük Türkiye olanların günüdür. 12 Şubat bugün bizim için acıyla çileyle yoğrulan bu toprakların gerçek sahipleri olan atalarımıza duyduğumuz minneti dile getirmek için bir vesiledir. Bugün milli şuuru canlı tutmak, tarihi gerçeklerin ışığında gelecek inşa etmek ve hafızamızı uyarıp yeni bir diriliş için hepimizi harekete geçirecek bir milat olmalıdır.

 

Bu duygu ve düşüncelerle Kahraman şehrimizin 12 Şubat Kurtuluş Günü dolayısıyla başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bütün İstiklal kahramanlarını rahmetle, minnetle anıyor, tüm hemşehrilerimin Kurtuluş Bayramını kutluyor, sevgiyle selamlıyorum”

 

HANEFİ MAHÇİÇEK

 

Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, 12 Şubat Kahramanmaraş’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 95. Yıldönümü dolayısıyla mesaj yayımladı. Türk Kurtuluş Savaşı’nda, Maraş Milli Mücadelesinin ayrı bir yeri olduğuna dikkat çeken Mahçiçek, mesajında şu ifadelere yer verdi:

 

“Kahramanmaraş halkı olarak, yine bir 12 Şubat Kurtuluş Bayramı’na ulaşmanın haklı gururunu, onurunu ve kıvancını yaşıyoruz. Kutlu olsun… Bilindiği gibi Maraş; Türk Milli Mücadelesinin başladığı ve istiklal meşalesinin yakıldığı yerdir. Maraş; maddenin, manaya boyun eğdiği, inanmış bir avuç insanın, azim ve kararlılıkla Türk Milletinin esir edilemeyeceğini tüm dünyaya gösterdiği kenttir.

 

Vatan sevgisini her şeyin üzerinde tutan, istiklali temel yaşam felsefesi haline getiren kahraman ecdadımız; kan vererek, can vererek kentimizi işgalden kurtardılar ve 12 Şubat gününü bizler için bayram yaptılar. Sonsuz şükranlarımızı sunuyoruz, vatan, millet ve namus uğruna Rahmeti Rahmana kavuşanlara… Minnetle yad ediyoruz bağımsızlık için anadan, yardan, serden geçen o asil insanları…

 

Bilindiği gibi katılımcı demokrasinin gelişmesinde ve uygulanabilir hale gelmesinde, modern kentlerin oluşmasında yerel yönetimlere büyük görevler düşmekte. Biz de adını kurtuluş gününden alan Onikişubat Belediyesi olarak bu durumun farkındayız. Belediyemize varlık kazandıran halkımıza karşı duyarlı, sorumlu ve saygılı bir yönetim anlayışı en temel prensibimizdir. Bu düsturda olan Onikişubat Belediyemiz, tüm birimleriyle halkın ihtiyaçlarına ve beklentilerine uygun biçimde çalışmaktadır. “Beşikten mezara kadar hizmet” felsefesiyle proje üretmekte ve kazananın sadece halkımızın olduğu bir mücadele sergilemektedir.

 

Kuruluşumuzun üzerinden henüz bir yıl bile geçmemesine rağmen, vatandaşımızdan aldığımız güçle çok büyük hizmetlere imza attık, halkımızın teveccühünü kazandık.  Bizler Kahramanmaraş ve Onikişubatlıların hizmetlerin en güzeline layık olduğuna inanıyoruz. Çünkü, ‘Maraş Türkiye'nin kalem kaşıdır.’

 

2023 hedeflerine emin adımlarla yürüyen, her geçen gün büyüyen ve gelişen Türkiye’de, Kahramanmaraş ve Onikişubat’ın da hak ettiği noktada yer alması gerektiğini düşünüyoruz. Çünkü, ‘Maraş Türkiye'nin köşe taşıdır.’ Yeni Türkiye’nin ve Yeni Onikişubat’ın inşasında, hep birlikte üzerimize düşen sorumluluğu yerine getireceğimize inanıyoruz. Çünkü, ‘Maraş tarihleri inşa ettiren, Koca Sinanların ustabaşıdır’ diyoruz..

 

Bizlerin bu hedefleri gerçekleştirmek için ilham aldığı kaynak, şanlı mazimiz ve değerli vatandaşlarımızdır. Onlardan aldığımız bu destekle Onikişubat’ı, sağlıklı, huzurlu ve mutlu insanların yaşadığı bir ilçe haline getirecek ve bu yolda kararlı adımlarla yürüyeceğiz.

 

Bu duygu ve düşüncelerle tüm Kahramanmaraşlıların 12 Şubat Kurtuluş Bayramını tebrik ediyor, aziz şehitlerimizi rahmet, gazilerimizi minnetle anıyorum."

 

NECATİ OKAY

 

Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, “Namusu, canı, toprağı ve özgürlüğü için savaşan şehitlerimizi ve gazilerimizi saygıyla anıyoruz” dedi. Necati Okay, kurtuluşun 95’inci yıl dönümünü kutlayarak şu mesajı yayınlayarak, şunları kaydetti:

 

“Kahramanmaraşlı olduğumuzu her platformda gururla dile getiriyoruz. Çünkü Kahramanmaraş; 22 gün 22 gece süren milli mücadelede namusu, canı, toprağı ve özgürlüğü için savaşmış ve ortaya koyduğu direnişle mili mücadelenin sembolü olmuştur. Vatan toprakları uğruna canları pahasına savaşan şehitlik ve gazilik mertebesine ulaşmış kahramanlarımıza minnet borçluyuz. Bu vatan evlatlarının sayesinde Türkiye Büyük Millet Meclisimiz, Maraşlıların onurlu bir mücadeleyle yazdığı kahramanlık destanını, "Kahraman" unvanını vererek ebedileştirmiştir.

 

Bugün bizlere düşende, canları pahasına bize bu toprakları vatan yapan ecdadımızın emaneti olarak, ülkemizi ve şehrimizi daha kalkınmış, daha çağdaş ve daha mutlu yarınlara ulaştırmaktır. Kahramanmaraş her zaman olduğu gibi bundan sonrada geçmişten aldığı bu güçle yarınlara umutla bakmaya devam edecektir. Bu kapsamda başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm Kurtuluş Savaşı kahramanlarımızı rahmet ve minnetle anıyor, tüm Kahramanmaraşlı hemşehrilerimin Kurtuluş Bayramını kutluyorum.”