MHP Dulkadiroğlu İlçe Başkanı Mustafa Akpınar, iktidarı hedef alarak "Aksaraylarda bir eli yağda bir eli balda oturanlar; Baydemirli'deki, Elmalar'daki, Erkenez'deki vatandaşın halinden ne anlar?" eleştirisinde bulundu.

 

3 Ocak 2015 tarihinde Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi'nde yapılacak olan MHP Dulkadiroğlu İlçe Teşkilatı'nın 1. Olağan Kongresi için yeniden başkan adayı olduğunu açıklayan Mustafa Akpınar, "Bir yıldır yürüttüğüm Dulkadiroğlu İlçe Başkanlığı görevine yeniden adayım" dedi. Kervanhan'da düzenlediği kahvaltının ardından bir açıklama yapan Akpınar, Dulkadiroğlu'nda belediye teşkilatı kurulalı 8 ay olduğuna dikkat çekerek "Bu 8 aylık süre içerisinde bir muhalefet olarak belediyeyi hiç eleştirmedik, olumsuz bir şey söylemedik. Ama geçen 8 aylık süre içerisinde bölgemiz Dulkadiroğlu belediyecilik anlamında hiç olumlu bir hizmet almadı. Artık, muhalefet olarak sessiz kalmayacağız" dedi.

 

Konuşmasında Dulkadiroğlu İlçesi'nin Kahramanmaraş'ın bir başka yüzü olarak değerlendiren Mustafa Akpınar, "İlçemiz metropol bir ilçe görünümden uzak kaldı. Tıpkı şehrin ortasında kalmış bir köy görüntüsü sergiliyor. Dulkadiroğlu hizmetlerden yoksun kaldı. İstenilen hizmetleri alamıyor. İstasyon Mahallesinde fabrika atıklarının aktığı üstü açık dere insan hayatı için olumsuzluklar içeriyor, tehlikeler içeriyor. Erkenez Mahallesi'nde, Aksu Mahallesinde bir çok sokakta çöp konteynerı dahi bulunmuyor. Artık ilçemizin sorunlarını her platformda dile getireceğiz" diye konuştu.

 

AKSARAYLARDA OTURANLAR NE ANLAR?

 

MHP Dulkadiroğlu İlçe Başkanı ve Başkan Adayı Akpınar, üç dönemdir ülkeyi yöneten AK Parti iktidarını da eleştirirken, isim vermeden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a "Aksaraylarda oturanlar, bir eli yağda bir eli balda olanlar Baydemirli'deki, Elmalar'daki, Erkenez'deki fakir ve gariban vatandaşın halinden ne anlar?" çıkışını yaptı.

 

Hırsızlığın artık normal bir olaymış gibi gösterilmeye ve kamuoyuna yansıtılmaya çalışıldığını da söyleyen Mustafa Akpınar, "Ülkemiz bölünmenin eşiğine geldi. Güneydoğu'nda devletin varlığı tartışılır haldedir. PKK vergi topluyor, haraç alıyor, yol kesiyor. İmralı'daki Öcalan ile görüşmeler ve müzakereler yapılıyor. Bizim Kürtlerle bir sorunumuz yok, kaldı ki yönetimimizde Kürt kökenli, Alevi kökenli arkadaşlarımız da var. Biz ülkemizin bölünmesini istemiyoruz. Ülkemizin bölünmemesi için analar ağlayacaksa bizim de analarımız ağlasın. Yeter ki ülkemiz bölünmesin, ikinci bir bayrağa tahammülümüz yok" dedi.

 

Mustafa Akpınar, teröre müzakere ile yaklaşmanın yanlış olduğunu ve mücadelenin devam etmesi gerektiğini de söyleyerek, "Güneydoğu'da sürekli bir ayaklanma provası yapılıyor. Cizre başta olmak üzere yaşanan olaylar süre geliyor. Aynı olaylar devam ediyor" dedi.

 

Akpınar'ın adaylığını açıkladığı toplantıya il başkan adayları Adnan Kenger ve Ahmet Kahveci ile birlikte Onikişubat İlçe Başkanı Mehmet Şeker, Dulkadiroğlu Belediye Meclisi'nin MHP'li üyeleri ve Akpınar'ın birlikte çalışacağı isimler de katıldı.

 

MUSTAFA AKPINAR, MHP DULKADİROĞLU İLÇE BAŞKANLIĞI ADAYLIĞINI AÇIKLADI... FOTO GALERİ...