Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Haziran Ayı Olağan Meclis Toplantısı, kentin geleceğine yön verecek stratejik kararlarla Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu’nda tamamlandı. Meclis Başkan Vekili Mehmet Beşen’in yönetiminde bir araya gelen ilçe belediye başkanları ve meclis üyeleri, Kahramanmaraş yerel yönetim kararları kapsamında tam 28 gündem maddesini oyladı.

İLÇE BELEDİYELERİNE EK BÜTÇE MÜCDESİ VE YENİ ARAÇ ALIMLARI
Toplantının en önemli başlıklarından biri, ilçe belediyelerinin hizmet kapasitelerini artırmayı hedefleyen ek bütçe talepleri oldu. Kahramanmaraş yerel yatırımları ve kamu hizmetlerinin aksamadan sürdürülebilmesi adına sunulan ek bütçe teklifleri, meclis üyelerinin onayından geçti. Ayrıca belediye bünyesinde kullanılmak üzere planlanan yeni hizmet araçlarının alımı da karara bağlanarak hizmet kalitesinin artırılması hedeflendi.

KAHRAMANMARAŞ CEPHE YENİLEME VE İMAR DEĞİŞİKLİKLERİ
Şehir estetiğine modern bir dokunuş yapması beklenen dış cephe yenileme projeleri mecliste detaylı olarak ele alındı. Kent genelinde yürütülen sağlıklı kentleşme sürecinin bir parçası olarak hazırlanan imar planı teklifleri, ilgili komisyon raporları doğrultusunda tek tek oylandı.

Alınan bu kararların ardından Haziran ayı meclis oturumu, dilek ve temennilerin dile getirilmesiyle olumlu bir atmosferde sona erdi.





