Temsilcimiz Medipol Başakşehir, UEFA Şampiyonlar Ligi beşinci maçında Alman ekibi Leipzig'i ağırlayacak.
UEFA Şampiyonlar Ligi H Grubu 5.hafta maçında Medipol Başakşehir sahasında Leipzig ile karşı karşıya gelecek.

Kritik Mücadele de Başakşehir ile Leipzig Maçı 2 Aralık Çarşamba günü saat 20:45'te başlayacak olan maçı hakemi İspanyollu Carlos del Cerro Grande düdük çalacak. 

Karşılama Başakşehir Fatih Terim Stadı’nda oynanacak ve beIN Sports 1 ekranlarından naklen yayınlanacak.

İlk maçta rakibine 2-0 kaybeden Okan Buruk yönetimindeki Başakşehir'in kader maçında kazanmaktan başka çaresi yok. Rövaşı almak isteyen temsilcimiz, gruptaki konumunu da güçlendirmek için sahaya çıkacak.

Leipzig ve PSG maçlarında göze hoş gelen bir futbol oynamasına ve bol pozisyon bulmasına rağmen skora gidemeyen Başakşehir, iki maçtan da 2-0 mağlup ayrılmıştı. Manchester United galibiyetiyle moral depolayan temsilcimiz, 4. maçta ise İngiliz devine 4-1 kaybederek ağır bir yara almıştı.

Grupta 5. maçlar öncesinde Başakşehir 3 puan ile son sırada yer alıyor. Manchester United'ın 9 puan ile liderliğini sürdürdüğü grupta, PSG ve Leipzig 6'şar puana sahip.

Grubun diğer maçında ise Manchester United ile PSG, İngiltere'de karşı karşıya gelecek.

Başakşehir'de zorlu mücadele öncesinde sakatlığı süren Junior Caiçara kadroda yer alamayacak. İstanbul temsilcisinde, Danijel Aleksic de bu mücadelede forma giyemeyecek. Tedavileri süren Mehmet Topal ve Enzo Crivelli'nin durumu ise maç günü netlik kazanacak.

Konuk ekip Leipgiz'de ise Klostermann, Laimer ve Henrichs sakatlıkları sebebiyle Başakşehir karşısında forma giyemeyecekler.

Muhtemel 11'ler
Başakşehir: Mert, Rafael, Skrtel, Epureanu, Bolingoli-Mbombo, Berkay, Visca, İrfan Can, Deniz, Chadli, Demba Ba

Leipzig: Gulacsi, Konate, Upamecano, Halstenberg, Mukiele, Sabitzer, Kampl, Nkunku, Angelino, Olmo, Forsberg