Hatay’da ailesinin anlık yokluğunu fırsat bilerek arkasında bıraktığı gizemli bir mektupla ortadan kaybolan 16 yaşındaki Hacer Dadıcı’nın sır dolu firarı, tüm aileyi derin bir sessizliğe ve endişeye boğdu. Henüz hayatın çok başında olan ve çevresindekiler tarafından "saf, kandırılmaya meyilli" olarak tanınan genç kızın hayatından endişe eden jandarma ekipleri bölgede alarm durumuna geçerken, çaresiz anne ve babanın gözü yaşlı bekleyişi ve kızlarına yaptığı yürek burkan çağrının detayları kahrediyor.

HACER’İN ODASINDA BULUNAN MEKTUP AİLEYİ YIKTI

Olay, 9 Temmuz gecesi Kumlu ilçesine bağlı Akpınar Mahallesi’nde meydana geldi. Ahmet ve Saadet Dadıcı çifti, 5 yaşındaki küçük çocukları ve kızları Hacer'i evde bırakarak mahalledeki bir düğüne katıldı. Saat 23.00 sıralarında düğünden eve dönen anne ve baba, büyük kızları Hacer’in odasında olmadığını fark etti.

Cep telefonuyla kızlarına ulaşmaya çalışan ancak sonuç alamayan aile, evde yaptıkları aramada Hacer’in kaleme aldığı bir veda mektubuyla karşılaştı. Mektubu okuyunca kızlarının evden kaçtığını anlayan aile, vakit kaybetmeden durumu 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirdi. İhbar üzerine adrese gelen jandarma ekipleri, genç kızın bulunması için geniş çaplı arama çalışması başlattı.

"ÇOCUKSU BİR YAPISI VARDI, ÇABUK KANARDI"

Kızının hayatından ve güvenliğinden endişe eden anne Saadet Dadıcı, Hacer'in yaşına göre oldukça saf ve temiz kalpli olduğunu vurguladı. Kızının sosyal medyayı aktif kullanmadığını ve dış dünyaya karşı savunmasız olduğunu belirten acılı anne, şu ifadeleri kullandı:

"Benim kızım henüz 16 yaşında. Gözü açık, dışarıyı bilen bir çocuk değil. Evde hâlâ 5 yaşındaki kardeşiyle oyunlar oynardı, öyle çocuksu hareketleri vardı. İnsanlara çok çabuk inanır, çabuk kandırılır. 16 yaşındaki bir çocuğun aklı neye erebilir ki? Birilerinin onu kandırıp götürmesinden korkuyoruz."

GÖZÜ YAŞLI ANNEDEN KIZINA: "ZORLA TUTULUYORSAN KORKMA, BİZE BİR SES VER"

Kızının kendi iradesi dışında tutuluyor olma ihtimali üzerinde duran anne Dadıcı, Hacer'e geri dönmesi için çağrıda bulundu. Kızının başına kötü bir şey gelmesinden korktuğunu dile getiren anne, gözyaşları içinde şöyle seslendi:

İstanbul'da eski eşini ve çocuğunu pompalı tüfekle öldürüp intih*r etti!
İstanbul'da eski eşini ve çocuğunu pompalı tüfekle öldürüp intih*r etti!
İçeriği Görüntüle

"Kızım, beni görüyorsan, sesimi duyuyorsan Allah rızası için bize bir haber ver. Eğer birileri seni zorla tutuyorsa, tehdit ediyorsa sakın korkma. Biz senin arkandayız. Başına bir şey gelmesinden çok korkuyoruz. Allah rızası için evine dön kızım."

Jandarma ekiplerinin, genç kızın gidebileceği yerler ve irtibatta olabileceği kişiler üzerindeki incelemeleri çok yönlü olarak devam ediyor.