Kahramanmaraş’ta 6 yıldır yayın yapan Kanal Maraş, bugün Onikişubat Belediyesinin Cumhuriyet mahallesinde ki Şehit Hüseyin Varol Yüzme Havuzunun açılış törenini çekmek için alana gittiğinde Büyükşehir Belediye Başkanının danışman veya korumaları tarafından Onikişubat Belediyesi Basın Müdürüne talimat verilerek susturulma operasyonuna maruz kaldı.

Kameralarımız ve ekipmanlarımız alandan kaldırılarak haber yapma özgürlüğümüz Büyükşehir Belediyesi tarafından engellendi. Hatta bazı basın mensuplarının iddiasına göre; ''Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör’ün, Kanal Maraş’ın mikrofonu sahnede olursa konuşma yapmayacağını söylediğini'' belirttiler.  

KANAL MARAŞ'I SUSTURAMAZSINIZ

Bizim amacımız orada Onikişubat Belediyesinin etkinliğini haber yaparak halkı bilgilendirmek ve kamu görevi yapmaktır. Görevimiz esnasında hiçbir sebep gösterilmeksizin maruz kaldığımız bu operasyon, düpedüz basına sansür koyma, engelleme ve susturma eylemidir. Bu tür eylemlerle Kanal Maraş’ı susturacağını zannedenler büyük bir yanılgı içerisindedir.

Gücünü Halk’tan alan bir yayın kuruluşu olan Kanal Maraş’ın bu şekilde engellenmesi, sahadan çıkarılması ne hukuki, ne insani ne de medya etik kurallarına uygundur.

Bugün bizi güç kullanarak sahadan uzaklaştırabilirsiniz, Büyükşehir Belediye Başkanı olarak Kanal Maraş’ın ekipmanlarının sahadan uzaklaştırılması için Onikişubat Belediyesine baskı yapabilirsiniz, lakin şunu unutmayın ki, medya asla susturulamaz. Kaldı ki, program Büyükşehir Belediyesinin değil tamamen bağımsız olan yerel bir ilçe Onikişubat Belediyesinin etkinliğidir. O etkinlikte kentin tüm protokol mensuplarının bulunduğu unutulmamalıdır.

Bu eylemin bizde oluşturduğu izlenim şudur:

Anlaşılıyor ki, Büyükşehir Belediyesi kendisini ilçe belediyelerinin üzerinde adeta bir hükümdar olarak görüyor. Bu gayrı operasyonu şiddetle ve esefle kınıyor takdiri kamuoyunun bilgilerine saygıyla arz ediyoruz.