Sedanur'un mezarı dün hazırlandı. Bugün küçük kız Paslı köyünde defnedilecek. Ortaya çıkan detaylarsa insanın içini acıtan türden. Sedanur'u bulan kurtarma ekiplerinde çalışanlardan biri "Kuş gibi hafif olmuştu. Anlatamıyorum, taşların arasına koymuş. Böyle bir vicdan olamaz" dedi. Savcılıksa küçük kızın cesedinin kararıp kurtlandığını söylemişti.

Kars'ın Kağızman ilçesi Paslı köyünde kaybolduktan 7 gün  sonra dün ölü bulunan Sedanur Güzel'in cenazesi, yapılan otopsinin ardından paslı  köyünde toprağa verilecek. 
Kağızman ilçesindeki işlemlerinin ardından Erzurum'daki Adli Tıp  Kurumu Grup Başkanlığına getirilen Sedanur Güzel'in cenazesine 6 saat süren  otopsi yapıldı.

Buradan nakil aracı ile alınan 9 yaşındaki Sedanur'un cenazesi daha  sonra götürüldüğü Kağızman ilçesinde Devlet Hastanesi morguna konuldu.
 
Sedanur Güzel'in cenazesi, ilçeye bağlı Paslı köyünde bugün  defnedilecek.
Ceset kararıp kurtlanmıştı
Kars Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Fatih Camgöz'ün ilk incelemelere dair detayları da ortaya çıktı. Buna göre küçük kızın cesedinin kararıp kurtlanması nedeniyle üzerinde ilk aşamada darp izi veya yara tespit edilemedi.

Bavulla mı getirildi?

Sedanur’un cenazesinin yakınlarında parçalanmış bavul bulundu. Bavulun olayla ilgisi olup olmadığının araştırılacağı belirtildi. 
 
'Sedanur kuş gibi hafif olmuştu'
 Sedanur’un cansız bedenini bulan ekiplerin sözleri yürekleri dağladı: “Sedanur kuş gibi hafif olmuştu. Adli tıpta her şey ortaya çıkacak. Böyle bir vahşet olamaz. Anlatamıyorum, taşların arasına koymuş. Böyle bir vicdan olamaz.”
Kars'ın Kağızman ilçesi Paslı köyünde 16 Eylül'de yabani meyve  toplamaya çıkan Sedanur Güzel'den bir daha haber alınamamıştı.

JAK timleri, AFAD  ekipleri, UMKE görevlileri ve iz takip köpeği "Atak"ın yanı sıra köylülerin de  katıldığı bir hafta süren arama çalışmalarının ardından Güzel'in cansız bedeni,  köyün bir kilometre yakınında taşların altına gizlenmiş vaziyette bulunmuştu.