Sabah saatlerinde Müge Anlı'nın canlı yayını sırasında Palu Ailesi gözaltına alınmıştı. Programın ilerleyen saatlerinde de Tuncel Ustael ve eşi Emine Ustael de gözaltına alındı.

Kocaeli Körfez Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla, "Kasten adam öldürme suçu" kapsamında, Palu Ailesi hakkında gözaltı kararı verildi. Gözaltıların Meryem ve Melike Tahnal cinayeti ile ilgili olduğu ifade edildi.

Bu sabah yine Müge Anlı'nın programına katılan Palu ailesi fertleri canlı yayında gözaltı işlemi uygulandı. Program devam ettiği sırada asayiş büro ekipleri Palu Ailesi'nin evine baskın yaptı. Gözaltı işlemi uygulanan Palu Ailesi, Kocaeli Emniyeti Asayiş Şube Müdürlüğü'ne götürülecekler. Palu Ailesi hakkında uygulanan gözaltı kararının ardından stüdyoda alkış tufanı koptu.

Palu Ailesi'nin gözaltına alınmasının ardından Tuncel Ustael ve eşi Emine Ustael, kasten adam öldürmek suçundan gözaltına alındı. Ustael Ailesi'nin gözaltına alınmasının ardından Müge Anlı gözyaşlarını tutamadı.

MÜGE ANLI: BENİM AKLIM HAYALİM ALMIYOR

Müge Anlı, Tuncer Ustael'in bu zamana kadar ceza almamasını çok sert sözlerle eleştirdi.

İşte Müge Anlı'nın sözleri:

"Sizin bu iki çocuğunuzun başına gelen olaylarda siz nasıl ceza almıyorsunuz benim aklım hayalim almıyor. Bununla ilgili ceza almalıydınız. Öyle sizin dediğiniz gibi bir kadına iğne yaparak tecavüz edemezsiniz. Bu dünyada bu hukukun önünde hesabını vereceksin.

Allah daha sonra hesabını soracak. Sen bu Türk adaletinin önünde cezanı çekmelisin. Bu zamana kadar ceza almamak seni rahatlatmış. Çekirge bir sıçrar iki sıçrar."

TUNCER USTAEL: GELİN BENİ ALIN

"Ben 10 yıldan beri o kadar evraklar verdim. Ben madem suçluyum neden 10 yıldan beri gelip almadılar. Ben canlı yayında Cumhuriyet Başsavcısına sesleniyorum. Beni gelin alın, beni İzmit'e çağırın. Ben adaletten kaçmıyorum. Bana olan suçlamalarınız nedeniyle hepiniz utanacaksınız. Sizinle görüşeceğiz"