Japon çiftlerin ayrı yatmaya karar verme sebeplerinden ilki de bu. Eşlerini eve geç geldikleri ya da sabah erkenden işe gitmek zorunda oldukları için rahatsız etmek istemiyorlar.

Çünkü bu durum çiftlerden birinin kaliteli bir uyku uyuyamaması ile sonuçlanabilir ve bu da her iki taraf için rahatsız verici bir durum.

Bu sebeple geceyi farklı odalarda geçirmeyi tercih edebiliyorlar. Bu da onların rahatsız edilmeden sağlıklı bir uyku uyumalarını sağlıyor.

Bir başka sebep ise, belli yaştaki çocukların anneleri ile yatmalarının doğru olduğunu düşünüyorlar.

Bilim insanları, anne ile uyumanın, çocukların daha iyi özgüven kazanmasına, daha hızlı bağımsız olmasına ve okulda başarılı olmasına katkı sağladığını savunuyor.

Bu durumda da Japon babaların tercihi ayrı bir odada uyumak oluyor. Çoğu evlilikte ayrı uyumaya başlamak bir sorun olarak görülse de Japonlar bunu kabul etmiyor.

Japonlar rahatsız edilmeye katlanamadıklarını ve kaliteli bir uykunun kendileri için çok önemli olduğunu savunuyor. Bir diğer sebep ise Japonların yüz yıllardır futon adını verdikleri tek kişilik yer yataklarında yatmaya alışık olmaları.

Öyle ki günümüzde de pek çok Japon hala bu yatakları tercih ediyor. Bu da evli çiftlerin ayrı yataklarında yatmalarını normal kılıyor. Oldukça küçük evlerde yaşamalarına rağmen ayrı yataklarda yatma kültüründen vazgeçmiyorlar.