Popüler iletişim uygulaması WhatsApp internetsin nasıl kullanılır? Wi-Fi veya hücresel data kapalı olduğunda WhatsApp uygulamasını kullanmak için neler yapmanız gerekiyor? İşte internetsiz WhatsApp kullanımı...

WhatsApp bildiğiniz gibi internet üzerinden sizlere iletileşme, arama ve görüntülü konuşma olanağı veriyor. İrtibatınız olmadığı vakitse, Wi-Fi ve hücresel ağ açılana kadar yolladığınız tüm iletiler asılı kalıyor ve irtibat geldiğinde karşı tarafa mesajlıyor. Peki internetsiz WhatsApp kullanmak olası mü?

İşte fiyatsız WhatsApp için yapılacak ayarlar; Shifdelete.com’da yer alan habere göre, Android yüklü aletinizden Ayarlar > Bağlantılar > Mobil Ağlar kategorisini seçin.Bir takım Android aletlerde bu irtibata Diğer Ağlar seçeneği altından erişebilirsiniz.
Mobil Ağlar kategorisi üzerinde Ulaşım Noktası İsimleri seçeneğine gelin.Ulaşım Noktası İsimleri bölümünde ekranın sağ üstünde yer alan ilave et seçeneğini seçin.Açılan ekranı aşağıdaki bilgilerle doldurun.
– İsim: WhatsApp

– APN: İnternet

– Proxy: 127.0.0.01

– İrtibat Noktası: 8080

Bu bilgileri girdikten sonra, oluşturduğunuz profili kaydedin ve Ulaşım Noktası İsimleri bölümünden Whats App'ı seçin.
İnternetsiz WhatsApp iOS üzerinde ne yazık ki bulunmamaktadır. iOS üzerinde proxy ve port ayarlarını değiştirmek .

Şayet tüm bilgileri doğru girdiyseniz, Ağ ekranın aşağıdaki gibi görünmesi gerekmektedir.

İNTERNETSİZ WHATSAPP İÇİN DİĞER YOLLAR

Elbette tek yok bu değil. Şayet internet bağlantınız yoksa, bunun yerine SMS kullanarak da popüler iletileşme uygulamasını kullanabilirsiniz. Hem iOS hem de Android tarafında uygulama arayüzünü taklit eden bir hayli iletileşme uygulaması bulunuyor. Bu uygulamaları indirerek aletinizden ileti yollayabilirsiniz.

Bunun dışında Whats App Bluetooth Messenger uygulamasını kullanarak yakınınızdaki kişilere kolayca mesaj yollayabilirsiniz. Bluetooth'un sağlayacağı kısa mesafeli radyo frekansını kullanarak uygulamadaki kişilere mesaj atabilirsiniz.

Tabii olarak bu uygulamayı Google Play üzerinde bulamıyorsunuz. Uygulama isminizi özgün uygulama ile bağlantı kurmadan kullanıyor. Ayrı olarak kullanıcı isminizi ve şifrenizi de kullanmıyor. Daha doğrusu şirket ile hiçbir bağlantı kurmuyor.

Bu noktada dikkat faktörüz gerekiyor zira, internet üzerinde Awesome Developer geliştiricisine ait olarak bulabileceğiniz bu uygulama WhatsApp Inc. tarafından onaylanmıyor.

Şayet hali hazırda mesaj yollayamıyorsanız özel olarak satılan paketlere göz atmanız gerekiyor. Türkiye'de kimi operatörler internetsiz kullanmanız için özel tarifeler sunuyorlar. Bu tarifeleri kullanarak parasız Whats App paketleri üzerinden normalde internet bağlantınızdan yiyen tüm işlemleri kolayca yapabilirsiniz.