Milyonlarca kullanıcıya sahip WhatsApp eşine az rastlanır bir olay yaşandı. Uygulamada gruplarındaki kişileri izinsiz ekleyenler dikkat! Ciddi para cezaları ile karşı karşıya kalabilirsiniz. Konuya dair bilgiler haberimizde yer alıyor.

Dünyanın en popüler mesajlaşma uygulaması olan WhatsApp, yeni özellikler kazanmaya devam ediyor. Platform kısa süre önce Telegram'ın favori mesaj silme işlevini entegre etti ve bu yeniliklerle daha fazla kullanıcıyı başarılı bir şekilde kendine çekti.

Bu platform, grup işlevi sayesinde yüzlerce kişinin aynı anda sohbet etmesine olanak sağladığı için özellikle grup sohbetleri için uygundur. Ancak bu bazı sorunları da beraberinde getiriyor. Ne yazık ki ne ülkemizde ne de dünyada burada sorunları önleyecek yasalar yok. Ta ki şimdiye kadar.

Bu konuda yasal bir düzenleme yapan İspanya, yeni sosyal medya yasasını yürürlüğe soktu. Buna WhatsApp grubunda olan bir kişiyi rızası olmadan ekleyenlere ceza geliyor. Mağdur olan kişinin yasal olarak haklarını araması durumunda suçu işleyen kişiye 4.000 Euro para cezası kesiliyor. Cezanın nedeni ise kısa süre önce açılan bir dava.

İspanya‘da yaşayan bir kadın, geçtiğimiz aylarda mahkemeye başvurarak şikayetçi oldu. İddiaya göre gittiği spor salonunun WhatsApp grubunda yer alan kadının telefon numarası ve diğer özel bilgileri grubun diğer üyeleri tarafından alındı ve üçüncü kişilere verildi.

Yaşanan olayların ardından ülkemizdeki ve dünya çapındaki tartışmalar da yeniden alevlendi. Hali hazırda bir sosyal medya yasası üzerinde çalışan TBMM‘nin benzer bir maddeyi yasanın içine ekleyip eklemeyeceği ise merak konusu.