Apple'ın önümüzdeki aylarda tanıtmaya hazırlandığı iPhone 8 ile ilgili sızıntılar bitmek bilmiyor. 

Gelen son bilgilere bakılırsa yeni iPhone modeli cihazın en sevilmeyen özelliklerinden birini ortadan kaldıracak. 

iOS geliştiricisi Guilherme Rambo'nun iddiasına göre, iPhone 8 kullanıcının yüzünüzü algılayarak bildirimleri kapayacak sensöre sahip olacak. 

Başka bir deyişle kullanıcıların en çok şikayetçi olduğu konulardan biri olan bildirim uyarıları bu teknoloji ile tarih olacak.

iPHONE 8'İN TOUCH ID GİZEMİ ÇÖZÜLDÜ

Apple'ın yeni amiral gemisi modeli iPhone 8'deki Touch ID (parmak izi) sensörünün konumu, sızdırılan yeni bir görsel ile net bir şekilde görüldü.

Apple'ın ana tedarikçilerinden Foxconn’da üretimi tamamlanmış paketlenen iPhone 8’lere ait oldupu iddia edilen bu kareye bakılırsa parmak izi sensörü arka tarafa konumlandırılmış durumda.

Geçtiğimiz günlerde ABD merkezli teknoloji devi Apple yanlışlıkla henüz tanıtılmayan ve hakkında onlarca iddia ortaya atılan iPhone 8'deki özelliği yanlışlıkla doğrulamıştı.

Apple, HomePod için geliştiricilere sunduğu yazılım ile iPhone 8'in tasarımını ve yüz tanıma özelliğini doğrulamış oldu. 

Zira söz konusu yazılımı inceleyen Steve Troughton, iPhone 8'de yüz tanıma özelliğinin olacağına dair kanıtlar buldu. 

Başka bir geliştirici Guilherme Rambo ise yazılımda iPhone 8'in çerçevesiz form faktörünü buldu.

Apple'ın yanlışlıkla yayınladığı Apple HomePod firmware yazılımından iPhone 8 hakkında yeni detaylar ortaya çıkmaya devam ediyor.

Yanlışlıkla yayınlanan kodlara bakılırsa iPhone 8 hem ön hem de arka kamerasıyla 4K videoları saniyede 60 kareyle kaydedebilecek.

APPLE'DAN iPHONE 8 AÇIKLAMASI

Son günlerde sızıntılarla gündeme gelen iPhone 8 ile ilgili Apple'dan açıklama gelmişti. Teknoloji dünyasını yakından ilgilendiren açıklama şirketin en yetkili ismi Apple'ın CEO'su Tim Cook tarafından yapılmıştı.

Şirketin mali durumu ile ilgili konuşan Apple'ın CEO'su Tim Cook, iddiaların aksine yeni iPhone modelinin gecikmeyeceğini ve lansmanın Eylül'de yapılacağının sinyalini verdi. 

Gelen son sızıntılara bakılırsa iPhone 8, Samsung'un amiral gemisi Galaxy S8'e benzer bir yapıya sahip olacak.

Daha önce Apple'ın henüz tanıtmadığı ürünleri ile ilgili başarılı tahminleri ile adını duyuran Slashleaks'in yayınladığı son karelere bakılırsa iPhone 8, Galaxy S8'deki gibi çerçevesiz bir ekrana sahip olacak.

Zira sızan karelerde, cihazın sim giriş yeri gösteriliyor ve bu sayede de nasıl bir tasarıma sahip olduğu net bir şekilde görülebiliyor.

iPhone 8 modelinin kablosuz şarj teknolojisiyle geleceği yönündeki iddialar da son sızıntılar ile yeniden gündemde.

Zira iPhone 8'in kablosuz şarj pedine ait olduğu iddia edilen görüntüler sızdırılmış durumda.