Samsung katlanabilir telefon, bir kez daha gündemde

Bir süredir konuşulan Samsung’un katlanabilir formundaki telefonu, tekrardan gündemde. Gelecek yıl Şubat ayında gerçekleştirilecek MWC etkinliğinde duyurulması planlanan telefonun bu sefer prototipi sızdırıldı!

Samsung’un geçen Aralık ayında aldığı patent, çıkaracağı katlanabilir telefon tasarımının ZTE’nin Axon M modeline benzediğini göstermişti. Şimdi ise sızdırılan bir prototip, katlanabilir telefon ile ilgili yeni detaylar verdi.

Katlanabilir telefon özünde, iki adet 18:9 oranında ekranın bir menteşeye benzer yapı ile birbirine tutturulmasından oluşuyor. Kullanıcı, dilediği vakit katlanmış ekranları ayırarak geniş ekran deneyimini yaşayabiliyor.

Axon M’e bakış oldukça ince gözüken telefon, aynı zamanda son zamanların hedefi olan 3.5mm’lik kulaklık çıkışını üstünde bulundurmaya devam ediyor.  4.5 inç büyüklüğünde olan ekran, açıldığında 7.5 inç büyüklüğe ulaşıyor.

Fiyatı beklenenden yüksek olabilir

Şimdilik Project V ve SM-G929F model numarasıyla karşımıza çıkan telefon hakkında bilinen başka bir şey yok. 2000 dolarlık bir fiyat etiketi ise, söylentilerden birisi. Üretimin ise 300,000 ile 500,000 arasında limitli olacağı söyleniyor.

Tabii ki telefon ve fiyatı ile ilgili tüm detayların, MWC 2019 fuarında açıklanması bekleniyor.