Spor Toto Süper Lig'in 33. haftasında lider Başakşehir, Kayserispor'u 2-1 mağlup etti. Başakşehir bu galibiyetle 2019-2020 sezonunun bitimine 1 hafta kala şampiyonluğunu ilan etti. Başakşehir - Kayserispor maç özeti ve maçın detayları haberimizde...

Başakşehir'in galibiyet golünü 19. dakikada Mahmut Tekdemir kaydetti.

Başakşehir bu galibiyetle puanını 69'a yükselterek ligin bitimine 1 hafta kala şampiyonluğunu ilan etti.

Başakşehir haftaya Kasımpaşa deplasmanına konuk olacak. Kayserispor ise evinde Trabzonspor'u ağırlayacak.

Başakşehir’de şampiyonluk golü Mahmut Tekdemir’den

Medipol Başakşehir’in kaptanı Mahmut Tekdemir, Kayserispor maçında attığı golle bu sezon 3. golünü kaydetti. Bu gol Başakşehir’e şampiyonluğu getirdi.
Süper Lig’in 33. haftasında evinde Kayserispor ile karşılaşan Başakşehir’de kaptan Mahmut Tekdemir, takımını 1-0 öne geçiren golü kaydetti. Mahmut, müsabakanın 19. dakikasında meşin yuvarlağı ağlara gönderdi. Deneyimli futbolcu böylece bu sezonki 3. golünü kaydetti. 32 yaşındaki futbolcu gollerin hepsini ligde attı.
Mahmut Tekdemir, 23 Süper Lig, 5 UEFA Avrupa Ligi, 1 UEFA Şampiyonlar Ligi ön elemesi, 1 de Türkiye Kupası olmak üzere toplam 30 resmi maçta görev aldı.
Kayserispor karşısında 11’de başlayan Mahmut, 89. dakikada yerini Robinho'ya bıraktı.

Başakşehir: 1 - 0 :Kayserispor

85' MAÇ BİR KEZ DAHA DURDU Başakşehir'de bir kez daha elektrikler kesildi. Stat yeniden karanlığa gömüldü. Mücadele kısa bir aranın ardından bir kez daha elektriklerin kesildiği dakikadan başladı.

65' MAÇ DURDU Başakşehir Fatih Terim Stadyumu'nda elektrikler kesildi. Stat bir anda karanlığa gömüldü. Elektriklerin kesilmesiyle birlikte VAR odasıyla hakemler arasındaki bağlantının da koptuğu açıklandı. Arızanın giderilmesinin ardından karşılaşma yaklaşık 15 dakikalık aranın ardından elektriğin kesildiği dakikadan itibaren yeniden başladı.

37' PENALTI KAÇTI Başakşehir atağında içeri ortalanan topu Alexandu Epureanu indirdi. Savunmanın uzaklaştırmak istediği top Cristian Sapunaru'nun eline çarptı. Başakşehirliler penaltı beklerken hakem devam kararı verdi. VAR, Ali Şansalan'a pozisyonu inceleme önerisinde bulundu. Pozisyonu izleyen Ali Şansalan penaltı kararı verdi. Visca penaltıyı kullandı. Kayserispor kalecisi Silviu Lung, Visca'nın vuruşunda sağına giden topu kurtarmayı başardı. Devamında top auta çıktı.

19' GOOL: Mahmut Tekdemir, Başakşehir'i öne geçiren golü attı! Demba Ba'dan pası alan Gael Clichy sol kanattan topu geriye doğru çıkardı. Penaltı noktası üzerinden Mahmut Tekdemir'in gelişine vuruşunda top ağlara gitti.