"Basın toplantısı öncesi böyle bir gündemle karşınıza geldiğim için üzgünüm. Genk iyi bir takım. Pepe, Babel, Ljajic, Atiba ve Güven yarın bizimle olmayacak. Pepe, Babel ve Ljajic'in sakatlıkları var."

"Kaybettiğimiz ligdeki 12 puana baktığımızda kazanabileceğimiz maçlardı. Değişik format ortaya çıktı. Erzurum'da ilk yarı kötü ikinci yarı iyi. Göztepe'de ilk yarı iyi, golü yedikten sonra kopmalar oldu."

"Transferi geç olan, hazırlığı iyi geçirmeyen, milli takımdan dönen oyuncular arasında performans dalgalanlmaları illa ki olacaktır."

"Sıkıntıları aşacak gücümüz var. Geriye bakarsak önümüzü göremeyiz. Bütün taraftarlar bütün kamuoyu size güveniyorsa siz de kendinize güvenirseniz bunu başarırsınız dedim oyunculara."

"Genk iyi oynayan, topa sahip olan bir ekip. Yarın kaznacağımız maç bizi avantajlı konuma getirecektir. Sahadaki tüm oyuncular takımın için savaşacaktır, dalgalanmalar olduğunu kabul ediyorum. Ligde şampiyon olacak gücümüz var. Burada adımı ben ve oyuncular atacağız. Gidenler, gelenler... Eksikler oldu ama biz bu halimizle de maç kazanacak güçte olduğumuzu biliyoruz. Bunu da göstereceğiz."

"Sarpsborg'u çok rahat yendik. Orda da hiç pozisyon yokken gol yedik. Futbol böyle... Ama biz bu oyunun daha üzerine çıkmak istiyoruz. Ligde puan kayıplarında kendi oyunumuzun altındaydık ama kazanmaya yakındık."

"Geçmişte kazandığımız, kaybettiğimiz maçlar üzerinden takımı bir yere oturtmak istemiyorum. Antalya maçında 4 ataktan 3 gol yedik. Oyun ve sonuç olarak düşündüğümüz seviyede değiliz, çalışıyoruz."

"Geçen sene Pepe - Tosic oynuyordu. Bu sene Pepe - Vida düşürken, şimdi Pepe kesin yok. Yarın Vida oynayabilir, yanına kimi koyacağımıza karar vereceğiz. Adriano'nun oynayıp oynamayacağını da göreceğiz."

"Forvette sayısal fazlalık var. Ama verimsel olarak yine zayıfız. Vagner çok yetenekli ama çalışmasına rağmen o üretkenliği ortaya koyamadı. Mustafa da çalışkan, Güven yetenekli, Larin genç, çalışkan ama eksikleri var."

"Son maçta oyun üstünlüğü bizdeyken, golü yiyince koptuk. Bu da yüksek beklentileri karşılayamamaktan kaynaklanıyor. Yapacağımız tek şey oyuncuların performansını, moralini üst seviyeye çıkarmak."

Gökhan Gönül'ün açıklamalarından satır başları;

"Bu gibi dönemlerde, oynayacağımız bu gibi maçlarda galibiyet değil. İyi oyunla maçtan galip ayrılmanız gerekir. Yarın böyle bir maça çıkacağız. Sadece sonuç olarak değil iyi oyunla kazanıp, o havaya girerek güzel günler yaşarız."

"Bizim ülkemizde her şey sonuca odaklı. Kazandığınızda iyisiniz, kaybettiğiniz zaman iyi oynasanız da kötüsünüz. Lider ile aramızda 4 puan fark var. Bursa ve Konya maçında uzatmada yediğimiz golleri yemesek bugün liderle aynı puandayız. Böyle çok maç var."

"Hocamız her şeyi çalıştırıyor. Bazen bireysel hatalarla yenilen gollerden dolayı şu an bu durumdayız ve bunları konuşmamızın sebebi bu."

"Hocamızın yanında çok fazla teknik, taktik konuşmak istemiyorum. Bazen düşündüğünüz gibi olmaz, bazen de düşündüğünüz gibi olur pozisyon müdahale yaparsınız."

"Sahaya çıktığında, hırsı, heyecanı yaşamayan futbolcu yoktur. Biz taraftarlardan çok daha fazla mutsuz oluyoruz. Ben zannetmiyorum ki sahaya çıkıp şovunu yapacak olumsuz sonuçta evine gidip gününü gün edecek."

"Birçok oyuncu bunu sahada yaşıyor. Kimi mücadelesiyle, kimi ise yüz ifadesiyle belli ediyor. Ben hiçbir oyuncunun azimsiz, hırssız olduğunu düşünmüyorum.".