Özellikle fırın kültürünün yaygın olması nedeniyle obez veya obeze yakın bir yaşam süren tüm herkesin imdadına yeni konsepti ile Diyetisyen Hümeyra Çınar yetişiyor. Şehit Abdullah Çavuş Mahallesi, Baskonuş Caddesi üzerinde yeni açılan salonda Kanal Maraş ekibine açıklamalarda bulanan Çınar, kurban bayramı ve sağlıklı yaşam için küçük tüyolar verdi.

Kurban bayramında etin mutlaka dinlendirilerek yenmesi gerektiğini belirten Çınar, sağlıklı bir yaşam için sporun ve diyetin aynı olmasının şart olduğunu söyledi. Uzun yıllar gözlemleri sayesinde bir veri elde ettiğini belirten Diyetisyen Hümeyra Çınar, spor ve diyetisyen hizmetinin aynı anda olmasının insanları daha çabuk motive ettiğini bunun sayesinde kiloların kilo kaybettiğini sağlıklı yaşamak isteyenlerin ise sağlıklı yaşamını sürdürdüklerini belirtti.

MİDELER DEĞİL TABAKLAR GÖRSEL OLSUN
Diyet yaparken en büyük yanlışlarından birinin besinlere çok yüklenmek olduğuna vurgu yapan Çınar, “Mideler değil tabaklar görsel” olsun sloganı ile diyet yapılmasını istedi. Diyet yapanlara küçük tavsiyeler veren Çınar: “ Mutlaka öğünleri 6’ya bölsünler. 3 ana 3 ara öğün şeklinde. Tabakları çok doldurmadan yemek yesinler. Türk kültüründe kızartma ve reçel hariç kahvaltı kültürü iyi durumda. Domates, salatalık ve yumurta güne başlamak için ideal yiyecekler. Kahvaltıda çay içilmesini ama şekersiz içilmesini tavsiye ediyoruz” dedi.

(Haber: Mustafa Kılınç/Kamera: Kurtuluş Karaaslan)