Kahramanmaraşspor Kulüp Başkanlığı görevinden istifa eden Fatih Mehmet Ceyhan, 22 Şubat Pazartesi günü saat 11:30'da Kahramanmaraşspor tesislerinde  düzenlediği basın toplantısında öncelikle kulübü nasıl aldığını anlattı.

Kendine öz eleştiri yapan Fatih Mehmet Ceyhan, Sportif başarı alamadığı söyledi. Yeteri kadar destek almadığı ifade eden Fatih Mehmet Ceyhan, 2 yıl takımı ligde bıraktıktan sonra son 3 yılda takımın Play-OFF potasına hep yaklaştığını söyledi.

Bu doğrultuda; Türk futbolunda Kahramanmaraşspor efsanesi her geçen gün yok olmaya devam ediyor.

Tarihinin en kötü günlerini yaşayan camia sahipsizlikten kapanma noktasına kadar geldi. Kahramanmaraşspor kulüp başkanlığından istifa eden Fatih Mehmet Ceyhan 14 hafta sonra takımı satılmadığı takdirde kapanacağını söyledi.

Fatih Mehmet Ceyhan'ın açıklamasından öne çıkan kısımlar şu şekilde;

*Sezon başında takımı bırakacaktım bana takımımı bırakmamam için sözler verilmişti ama yerine getirilmedi.

*Bugün neden bıraktın diye soracaksınız. Rahmetli annem'de çok bırak demişti. Geçtiğimiz gün hayatını kaybeden babamda bırakmamı istedi. Taraftarlar bize çok yüklendi. Urfa maçı bittikten 5 dakika sonra babamı kaybettim. Maçtan sonra bana ağır küfürler ettiler, ben onların gerçek taraftar olduğunu düşünmüyorum. Bunlar zaten belli kişiler. Takım deplasmanda galip geldiği zaman sesleri çıkmayanlar takım evinde 1 maç kaybedip berabere kaldığında hoşgeldin 3.lig yazıyor. Bu arkadaşlara hakkımı helal etmiyorum. 

*Tabii değerli taraftarlarımız yokmu var tabi sizler gibi değerli basın mensupları var.

*Bugün buradan bırakıyorum, Bilerek ve bilmeyerek kimlerin kalbini kırdıysam helalik istiyorum. Kimseyi bilerek ekmeginden ederek kimsenin kalbini kırmadım.

*Babam bana hep nasiyatta bulunurdu. Oğlum bu takımı bırak çocuklarını sadece anneye bırakma derdi. Babam bana sen beni dinlemiyon ben sana 5 vakit namazda dua ediyorum bırakman için dedi ve gözlerini yumdu. Bende oturdum ağladım ve bırakacağım.

*Teknik direktör Sinan Yücer, sen yoksan ben yokum dedi ve bıraktı. Bende yeni hoca ile anlaştım. Kahramanmaraş'a geldi. Takımı ona emanet edeceğim. 'Takımı hocasız bıraktı' demesinler diye birazdan görüşüp anlaşacağız.

*Bu takımı bırakınca bu takımdan elimi çekmeyeceğim şehrimin takımına destek olmaya devam edeceğim. Kahramanmaraşspor şehrin bir değeri bu değere sahip çıkalım. Takım şirketse neden kimse benim şirketime karışamıyorda, Kahramanmaraşspor'a karışıyor. Takımın maçlarını sosyal medyadan 100 binlerce kişi izliyor.

*Buradan takımı alacak kişilere şunu söylemek isterim; Biz takımı aldığımızda bir karğaşa vardı. Şimdi burada her hanği bir kargaşa yok takımın tüm şifreleri hepsi burada. Takım kurumsal bir şekilde bırakıyorum. Umarım şehrimizin büyükleri bu takıma sahip çıkar.'' dedi. Ferudun Kolat'ın bir sahte çeki var onun davası devam ediyor.

*Başkanlığa geri dönmem söz konusu değil. Bana yöneticilik teklif edilirse tercübelerinden faydalan derlerse yönetici olurum. Ben blöf filan yapmıyorum dönüşüm yoktur yani. 

Burası yasal olarak bir şirket bizim üzerimize bana göre değil ama yasal olarak şirket, Takımı değer olarak devir edeceğim. Bu emaneti daha ileri götürecek birine devir ederiz.

Kahramanmaraşspor'u alacak kişiler benimle muhatap olacaklar. Gönüllü yönetim sezonu bitirecekler. Sonra kapatağız