Galatasaray'ın deneyimli futbolcusu Mariano, ülke basınına çarpıcı açıklamalarda bulundu, ligler ertelenmemiş olsa yapacakları şeyi açıkladı.

Brezilya'dan Fox'a konuştu 

Sarı-kırmızılı futbolcu, Brezilya'dan Fox'a verdiği demeçte liglerin ertelenmesiyle ilgili düşüncelerinin yanında sözleşme sonrası için planını da aktardı.

"Pek çok lig askıya alındı" 

Corona virüs salgını nedeniyle dünya çapında pek çok ligin askıya alındığını hatırlatan Mariano "Türkiye, futbol liglerini en geç erteleyen ülkelerden oldu. Bir önceki haftaya kadar oynamaya devam ettik" diyerek şöyle devam etti:

"Sahaya çıkmama kararı aldık" 

"Fikstüre göre pazar günü için maçımız vardı. Ancak biz futbolcular, teknik ekip ve futbol departmanı bir araya gelip, sahaya çıkmama kararı aldık. Çünkü yetkililere göre o sırada oynuyor olmamız gerekiyordu"

Sürecin başında ülkesine dönmeyi düşündüğünü de aktaran oyuncu 'Brezilya'ya gitmek istedim ancak maçların geç iptal edilmesinden dolayı bu mümkün olmadı. Fransa'da top koşturan arkadaşlarımla konuştum. Kulüpleri onlara isterlerse Brezilya'ya dönebilecekleri isterlerse ülkede kalabileceklerini söylemiş' dedi.

Sözleşme konusu 

Sarı-kırmızılı ekiple sözleşmesi sezon sonunda bitecek oyuncu, "Gelecek teklifleri görmem, üzerinde düşünmem lazım. Bu süreçte olayın maddi yönünden çok, iyi bir şehirde yaşamayı göz önünde bulunduracağım. Bu hem benim hem ailem için önemli" diye konuştu.