Süper Lig'in 29. haftasında Galatasaray, TT Stadı'nda Kayserispor'u ağırldı. Ev sahibi ekip geri düştüğü karşılaşmadan 3-1 galip ayrıldı ve 1 maç eksiği bulunan lider Başakşehir'le puan farkını 2'ye indirdi.

GOLLER İLK YARIDA GELDİ

Mücadaleye hızlı başlayan Galatasaray olsa da Kayserispor öne geçmeyi bildi. 15. dakikada Ndiaye'nin hatasında Kravets meşin yuvarlağı filelere gönderdi. Ancak Kayserispor'un gol sevinci çok kısa sürdü.

16. dakikada Fernando'nun ceza sahası dışından çektiği şut kaleciden döndü, Diagne skora denge getirdi.

38. dakikada ise Lopes, Marcao'nun şutunu ceza sahası içinde elle kesince hakem Arda Kardeşler deneyimli oyuncuya ikinci sarıdan kırmızı kart çıkarırken, penaltıya da hükmetti. Topun başına geçen Diagne skoru 2-1'e getirdi.

İlk yarının uzatma bölümünde ise Mariano'nun ortasına Japon sol bek Nagatomo şık bir kafa vuruşu yaparak farkı 2'ye çıkardı.

Karşılaşmanın ikinci yarısında oyun Galatasaray'ın kontrolündeydi. Sarı-kırmızılılar net pozisyonları değerlendiremezken, maçta başka gol olmadı ve mücadele 3-1 sona erdi. 

GALATASARAY, BAŞAKŞEHİR'İN KAYBINI BEKLİYOR

Kayserispor galibiyetiyle puanını 59 yapan Galatasaray, rakibiyle olan farkı 2'ye düşürdü. 61 puanlı lider Başakşehir yarın (pazar günü) sahasında Rizespor'u konuk edecek. Sarı-kırmızılı takım, Başakşehir'in puan kaybını bekleyecek.