Süper Toto Süper Lig'in 39. haftasında Galatasaray, deplasmanda Gençlerbirliği'yle karşılaştı. Halil Dervişoğlu ve Emre Akbaba'nın golleriyle sahadan 2-0 galip ayrılan Aslan, haftaya oynayacağı kritik Beşiktaş maçı öncesinde hata yapmadı.

HALİL DERVİŞOĞLU SİFTAH YAPTI
Galatasaray, oyun sıkışmışken ve tempo düşmüşken Halil Dervişoğlu'nun bireysel becerisiyle golü buldu.44. dakikada Taylan Antalyalı'nın pasıyla topla buluşan Halil Dervişoğlu'nun, rakiplerini ekarte ederek ceza sahası dışından sol ayağıyla kaleye gönderdiği sert ve düzgün şutunda top Nordfeldt'in solundan köşede ağlarla buluştu. Genç futbolcu sarı-kırmızılı formayla ilk kez gol sevinci yaşadı.

EMRE AKBABA SKORU BELİRLEDİ
İkinci yarıda oyunun tek hakimi olan Galatasaray, 53. dakikada Emre Akbaba'nın şık golüyle farkı 2'ye çıkardı. Donk'un defanstan gönderdiği uzun pası Halil Dervişoğlu indirdi. Topu önünde bulan Emre Akbaba'nın daha top yere inmeden ceza alanında sol çaprazdan ayak içiyle uzak köşeye yaptığı şık vuruşta meşin yuvarlak Nordfeldt'in yanından ağlarla buluştu ve maç bu skorla sona erdi.

MAÇTAN DAKİKALAR

Dakika 20: Galatasaray gole yaklaştı. Şener'in sağdan ceza sahasına gönderdiği ortaya Babel altıpasta kafayı vurdu ama topu yandan auta attı.

Dakika 28: Donk'un pasında Emre Akbaba ceza sahasına sağdan girdikten sonra topu soluna çekti, uzak köşeye plasesini yolladı ama top az farkla auta çıktı.

Dakika 31: Ryan Babel'in ceza sahasına doğru soldan koşu yapan Ömer Bayram'ı bulmasının ardından Ömer'in sol ayağıyla çektiği şut çerçeveyi bulmadı.

Dakika 52: Emre Akbaba attı, Galatasaray 2-0 önde. Donk'un uzun pasında Gençlerbirliği savunmasında Arda'nın kafasından seken topa yere düşürmeden şık bir vuruş yapan Emre, sarı-kırmızılı ekibi iki farklı üstünlüğe taşıdı.

Dakika 74: Emre Akbaba'nın köşe vuruşunda Marcao ceza sahasında sert bir kafa vuruşu yaptı, Nordfeldt iyi bir refleksle topu çeldi.

Dakika 90: Arda'nın pasında Saracchi sol dip çizgiden ortasını yaptı, Kerem uygun durumda kafayı vurdu ama topu üstten auta attı.