GS TV'de yayında konuşan Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, Sarı-Lacivertli ekibin 28 şampiyonluk talebinin reddedilmesi için Türkiye Futbol Federasyonu'na başvurduklarını açıkladı.

Mustafa Cengiz'in açıklamaları şöyle:

"Bu konuyu gündeme getirmemize itici güç, beIN SPORTS'ta beUNITED isimli programda bir yorumcunun, yorumculuğu bırakıp yargıç gibi hüküm veren bir konuma gelmesi. Dün beIN SPORTS'un en yetkili ismi bizi ziyaret etti. Kendisini de bu konuda uyardık. Bu ülkede basın özgürlüğü ve demokratik haklar var. Bizim de eğitimimiz bu yollardan geçti. Ardından kendimizi bu şerefli başkanlık görevinde bulduk. O programda yorumcu denen zat, (Güntekin Onay) Nihat Özdemir ile bu konuyu savunup sonunda da 'İnşallah olumlu sonuçlanır' dedi. Neden hüküm veriyorsun? Senin oradaki rütben soru sormak. Hüküm vererek TFF Başkanını zora düşürüyorsun."

"İflas etmiş tüccar"

"TFF Başkanı o ortamda öyle bir laf etti ki bizi de korkuttu. 'İnceliyoruz, incelemeden sonra karar vereceğiz' dedi. O yayından hemen sonra, daha önce ciddiye almadığımız bu iflas etmiş tüccarın eski defterleri karıştırmasını ciddiye almadık. Müflis bir tüccar var ortada."