A Milli Futbol Takımı, 2018 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri'nde I Grubu'ndaki 9. maçında bugün İzlanda ile karşılaşacak. İzlanda karşısında alacağımız galibiyet, Finlandiya ile oynanacak son maça bizi daha umutlu taşıyacak. 2015'te Selçuk İnan'ın frikikten attığı golle yenip EURO 2016'ya doğrudan gittiğimiz maçta olduğu gibi yine kazanıp, yeniden büyük bir heyecana yelken açmak istiyoruz. Eskişehir'deki Yeni Eskişehir Stadı'nda oynanacak mücadele saat 21.45'te başlayacak ve TV8'den canlı yayınlanacak. Hakem Polonyalı Szymon Marciniak.

GRUPTAN NASIL ÇIKARIZ?
* I Grubu'nda 14 puanla 3'üncü sırada yer alan A Milli Takımımız'ın son iki maçını da galip bitirirse grubunu ilk iki sırada tamamlaması garanti. Grup liderliği için Ukrayna'nın Kosova'da puan kaybı yaşayıp, son maçta Hırvatistan'ı yenmesi gerekiyor. Ukrayna'nın iki maçını da kazanması halinde liderlik için genel averaja bakılacak. Şu an 12 golü olan Türkiye genel averajda 11 gollü Ukrayna'nın üstünde yer alıyor.

 *A Milli Takımımız kalan iki maçını kazanırsa en kötü ihtimalle play-off oynama hakkını elde edecek. Gruplarını ikinci sırada tamamlayan 9 takım topladıkları puanlara göre kendi aralarında sıralanacak. Bu 9 takım arasında en son sırada yer alan, yani 'en kötü ikinci' takım, play-off oynayamayacak. 8 takım ise play-offta mücadele etme hakkını elde edecek. İki ayaklı play-off eşleşmelerini kazanan 4 takım, Dünya Kupası finalleri biletini cebine koyacak.

STADA OTOBÜS SEFERLERİ BEDAVA
Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, maça gidecek taraftarlar için ücretsiz otobüs seferleri düzenleyecek. 5 farklı noktadan saat 19.45'ten itibaren hareket edecek otobüsler, maç bitiminde de futbolseverleri aynı noktalarına ücretsiz taşıyacak.

DEFANSTA TANDEM SERDAR-ÖMER
Lucescu defansta Dortmund'ta bu sezon 5 maça 11'de başlayan Ömer Toprak ile G.Saray'da iyi performans sergileyen Serdar Aziz'i oynatacak. Rumen hoca son idmanın bir bölümünde Cenk'i forvete alıp, Volkan Şen'i sağ kanatta denedi

ARDA TURAN 100'LER KULÜBÜNE GİRİYOR
Ay-Yıldızlı forma ile 99 maçta 17 kez gol sevinci yaşayan Adra Turan, bugün İzlanda'ya karşı sahaya çıkarsa 100. maçını oynamanın gururunu yaşayacak. Ay-Yıldızlılar'da sarı kart cezalısı Hakan Çalhanoğlu ise forma giyemeyecek

A Milli Takım, bugüne kadar İzlanda ile 9'u resmi, biri özel olmak üzere 10 maç yaptı. Ay-Yıldızlılar sahadan 6 kez yenilgiyle ayrılırken, 2 maç berabere bitti. Milliler sadece 2 karşılaşmada rakibine üstünlük sağladı.

SAAT: 21:45
YAYIN: TV8
Hakem: Szymon Marciniak (Polonya)
STAT: Yeni Eskişehir Stadyumu
SICAKLIK: 19 derece / Açık