Spor Toto Süper Lig'in 30. haftasında Medipol Başakşehir ile Beşiktaş karşı karşıya geldi. Büyük bir heyecana sahne olan mücadelede siyah-beyazlılar 3-2'lik skorla kazanmasını bildi. Kartal en yakın takipçileri Galatasaray ve Fenerbahçe ile puan farkını 5'e çıkardı.

Beşiktaş, 42. dakikada Cyle Larin'in golüyle 1-0 öne geçti ve ilk yarıyı önde kapattı. Başakşehir, 52. dakikada Deniz Türüç'ün golüyle eşitliği sağladı. Siyah beyazlılar, 68. dakikada Welinton'un golüyle tekrar öne geçmeyi başardı. Başakşehir, 76. dakikada Demba Ba ile tekrar eşitliği sağladı. Beşiktaş, 85. dakikada Josef de Souza ile 3. kez öne geçti ve maçı kazanmayı başardı. Sezonun ilk yarısında oynanan maçta Başakşehir'i 3-2 yenen Beşiktaş, Süper Lig tarihinde ilk kez rakibini iki maçta da mağlup etti. Üst üste 6. galibiyetini alan Beşiktaş, puanını 63'e yükseltti ve takipçileri Fenerbahçe ile Galatasaray'ın 5 puan önünde zirvede yer aldı. Başakşehir ise 29 puanda kaldı.

SERGEN YALÇIN LOCADAN TAKİP ETTİ
Gaziantep maçında gördüğü sarı kartla cezalı duruma düşen teknik direktör Sergen Yalçın, karşılaşma öncesinde başkan Ahmet Nur Çebi ile yemekte buluştu. Başakşehir Fatih Terim Stadı'nın yakınlarındaki bir restoranda Çebi ve yöneticilerle bir araya gelen Yalçın, karşılaşmayı da stattaki locadan takip etti.

PAS REKORU
Süper Lig'in 30. haftasında Başakşehir deplasmanına konuk olan Beşiktaş, bu sezon bir ilke imza attı. Siyah - beyazlılar, 416 pasla Süper Lig'de bu sezon ilk yarıda en çok pas yapan takım oldu. Beşiktaş ayrıca 2014/15'ten bu yana Süper Lig'de en fazla isabetli pas yaptığı ilk yarıyı Başakşehir karşısında oynadı.

MAÇTAN DAKİKALAR
Dakika 1: Beşiktaş kendi yarı alanından hazırlık paslarıyla çıkmaya çalışıyor.

Dakika 4: Başakşehir gole çok yaklaştı. Sağ kanattan yapılan ortada penaltı noktası üzerinde topu kontrol eden Aleksic bekletmeden çok sert vurdu, Ersin'i geçen top üst direkten oyun alanına döndü.

Dakika 6: Başakşehir'de direkler sallanıyor. Bu kez Beşiktaş akınında sağ kanattan Rosier ortaladı, Epureanu'nun kafayla uzaklaştırmak istediği topa ceza yayının gerisinden Aboubakar sol ayağıyla müthiş vurdu. Direğin dibine çarpan top auta çıktı.

Dakika 13: Adem Ljajic'in kullandığı serbest vuruşta barajı geçen top üstten auta gitti.

Dakika 15: Ljajic'in sağ kanattan ortasında arka direkteki Larin kafayı vurdu, kaleci Volkan yattı ve çizgi üzerinde topu kontrol etti.

Dakika 20: Giuliano'nun pasıyla orta çizgide topu alan Crivelli, sağ kanattan içeri doğru kat etti. Müthiş hareketlerle önünü açan Crivelli'nin karşı karşıya pozisyonda vuruşunda Ersin gole izin vermedi.

Dakika 24: Başakşehir şu ana dek savunmada çok iyi kapanıyor. Beşiktaş'a neredeyse hiç boş alan bırakmadılar.

Dakika 30: Sol çaprzdan ceza alanına giren Aboubakar önünü açıp şutunu çekmek istedi, Başakşehir savunması çok iyi kapanarak bu fırsatı tanımadı.

Dakika 41: Sağ kanattan gelişen Beşiktaş atağında Atiba son çizgiye inmeden ortaya yerden çevirdi. Aboubakar'ın topukla arkaya çıkardığı topa kale alanı içinde Larin yine topuğuyla dokundu. Rafael'den sekip havalanan top ağlarla buluştu.

Dakika 48: Başakşehir, ligde oynadığı son 11 maçın ilk yarılarında toplam 38 şut çekmesine karşın GOL sevinci yaşayamadı.

Dakika 51: Sol kanatta topu kapan Aleksic'in nefis ortasına kale alanı önünde Nsakala'dan sıyrılan Deniz Türüç bomboş durumda kafayı vurdu ve maça denge getirdi.

Dakika 53: Beşiktaş kalesinde gördüğü golün ardından tüm hatlarıyla rakip yarı alana yerleşti.

Dakika 59: Beşiktaş'ta Roseri sağ kanattan kale alanına doğru çok etkili bir top kesti. Ponck, Larin'den önce araya girerek kritik bir dokunuşa imza attı. Devamında da bir sakatlık yaşadı.

Dakika 67: Beşiktaş'ın Ghezzal'le sağ kanattan kullandığı kornerde Welinton ön direkte çok iyi yükseldi ve ters köşeden topu ağlara yolladı.

Dakika 75: Başakşehir'in sol kanattan kullandığı taç atışında ceza alanında topla buluşan Mehmet Topal savunmadan sıyrılmak isterken kendisine çarpan top arka direkteki Demba Ba'ya doğru gitti. Senegalli golcü de yakın mesafeden gelişine vuruşla topu ağlara yolladı.

Dakika 83: Sağ kanattan Rosier'nin ortasında kale alanındaki Josef topu müthiş kontrol etti ve yüzün kaleye döner dönmez çok sert bir vuruşla ağları sarstı.

Dakika 89: Rosier'den pası alan Ghezzal sağ çaprazdan ters köşeye doğru müthiş bir plase yolladı. Volkan'ı geçen top az farkla yandan auta çıktı.