Beşiktaş'ın Galatasaray'ı konuk ettiği derbinin ilk yarısı gergin geçti. Hakem Cüneyt Çakır'ın kararları çok tartışıldı.

BEŞİKTAŞ GOLÜ PENALTIDAN BULDU

Siyah-beyazlı takım derbiye iyi başlayan taraf oldu. Baskılı oynayan Beşiktaş, 18. dakikada VAR kararıyla penaltı kazandı. Ljajic'in kullandığı serbest vuruşta hakem Cüneyt Çakır, VAR incelemesi sonrası beyaz noktayı gösterdi.

Topun başına gelen Sırp futbolcu Ljajic, meşin yuvarlağı fillere göndererek takımını 1-0 öne geçirdi. 

(Görüntüler beIN Sports'tan alınmıştır.)

İlk yarının son dakikasında tartışmali bir pozisyon yaşandı. Ceza sahasında Medel'in uzaklaştırmak istediği top Vida'nın eline çarptı. Sarı-kırmızılı futbolcuların itirazları sonrası VAR'a bakan Çakır, devam kararı verdi. Karşılaşmanın ilk yarısı 1-0 sona erdi.

(Görüntüler beIN Sports'tan alınmıştır)

KARŞILAŞMAYA VAR DAMGASI

Karşılaşmanın ikinci yarısında oyunun kontrolünü eline alan taraf Galatasaray oldu.

(Görüntüler beIN Sports'tan alınmıştır)

Maçın en çok tartışılan pozisyonu 66. dakikada yaşandı. Necip'le Onyekuru'nun ikili mücadelesi sonrası Cüneyt Çakır penaltı noktasını gösterdi. Beşiktaşlı oyuncuların itirazları üzerinde VAR'da inceleme yapan Cüneyt Çakır, Onyekuru'nun faulden önce elle oynadığına karar verdi. 

(Görüntüler beIN Sports'tan alınmıştır)

Galatasaraylı futbolcuların önce faul olduğunu yönelik itirazlarını reddeden Çakır, bir kez daha oyunu devam ettirdi.

Tansiyonu yüksek, VAR kararlarının damga vurduğu derbiyi Beşiktaş 1-0 kazandı. Bu sonucun ardından Beşiktaş, puanını 24 yaparak Galatasaray'la puanlarını eşitledi.