Süper Lig'in 10. haftasında Beşiktaş, İstanbul'da Rizepsor'u konuk etti. Rakibini 4-1 yenen siyah-beyazlılar tam 4 resmi maç sonra galibiyetle tanıştı.

İLK YARIDA GOLLER PEKTEMEK'TEN

Karşılaşmaya iyi başlayan Beşiktaş, henüz 3. dakikada Quaresma'nın getirdiği topta Mustafa Pektemek'le golü buldu.

3 yıl sonra ilk 11 başladığı maçta şık bir topuk golü atan tecrübeli futbolcu, 40. dakikada farkı 2'ye çıkaran gole de imza attı. Yine sağ kanattan gelen ortayı şık bir kafa vuruşuyla filelere gönderen Mustafa ilk yarının skorunu belirledi.

Rizespor'da 10. dakikada Orhan Ovacıklı kırmızı kart gördü.

BEŞİKTAŞ 4 MAÇ SONRA KAZANDI

Mücadelenin ikinci yarısı ilginç pozisyonlara sahne oldu. Rizespor 49. dakikada Vedat Muriqi ile farkı 1'e indiren golü attı. Siyah-beyazlı futbolcular pozisyonda faul olduğunu ve VAR'a bakılması gerektiği yönünde itiraz etseler de Bülent Yıldırım golü verdi.

Maçta bu kez 59. dakikada Beşiktaşlı futbolcular Vagner Love'a penaltı yapıldığı gerekçesiyle itirazlarda bulundu. Bülent Yıldırım önce devam kararı verdi, sonra VAR'a bakacağını işaret etti. Yıldırım, VAR incelemesinden sonra penaltı kararı verdi. Saadane bu pozisyonda ikinci sarıdan kırmızı kart görerek oyundan atılırken, Quaresma penaltıyı kaçırdı. 

9 kişi kalan Rizespor karşısında etkinliğini artıran Beşiktaş, 72. dakikada Caner Erken, 79. dakikada ise Vagner Love'ın golleriyle sahadan 4-1'lik galibiyetle ayrıldı.

4 resmi maç sonra kazanan Beşiktaş ligde puanını 18'e çıkardı. Rizespor ise 8 puanda kaldı.