AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Aday Adayı Prof. Dr. Ahmet Eyicil, Kahramanmaraş Kamu Taşeron Şirket İşçileri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’ni ziyaret etti.

 

 

AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Aday Adayı Prof. Dr. Ahmet Eyicil, seçim çalışmaları kapsamında ziyarette bulunduğu Kahramanmaraş Kamu Taşeron Şirket İşçileri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nde, kamu taşeron şirket işçilerinin sorunlarını dinledi. İşçiler için Peygamber Efendimizin (s.a.s) ‘İşçinin hakkını, alnının teri kurumadan verin.’ bir Hadis-i Şerif’ini örnek veren AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Aday Adayı Eyicil, “İnsanın yiyeceği en hayırlı şey elinin emeği, gözünün nurudur. İşçi kardeşlerimiz de el emeğiyle kazandığını yiyor. Her şeyin temelinde insan var. İnsan olmayınca hiçbir şey olmaz. İnsanların bir araya gelmesiyle devletler meydana geliyor. Devletlerin kalkınmasında ise çalışan insanlar yani işçi kardeşlerimiz var” dedi.

 

 Yakın Çağ öncesinde, işçiye verilen ücret tarifeleri üzerine açıklamalarda bulunan Eyicil, şöyle konuştu: ” Yakın Çağda, ‘işçiye ne kadar az ücret verirsen o kadar çok çalışır; işçiye çok ücret verirsen şımarır’ görüşü hâkimdi. Bu görüş, yakın çağda ise ‘ne kadar ücret o kadar iş’ mantığına büründü. Bu mantık zamanla dünya genelinde kabul edilir hale geldi. İşçi noktasında Almanya örneğini vermek istiyorum. Hem Birinci Dünya Savaşı’nda, hem İkinci Dünya Savaşı’nda Almanya mağlup oldu. Kaybettiği insan sayısı, elinde bulunan işçi sayısını da etkiledi. Çok fazla işçi ihtiyacı doğdu. Savaş sonrası bu ihtiyacını diğer devletlerden nitelikli işçi istihdamı sağladı. Bu günkü konumuna da bu elindeki işçi gücünü kullanarak geldi. Dünya, ne kadar değişirse değişsin; teknoloji ne kadar ilerlerse ilerlesin bir makinenin çalışması için start tuşuna basacak bir insana her zaman ihtiyaç vardır. Bu hangi sektör olsa değişmez bir gerçektir.”

 

İşçi denilince akıllara sadece beden işçisinin gelmemesi gerektiğinin altını çizen Prof. Dr. Ahmet Eyicil, “Beden işçisi kadar fikir işçisi de önelidir. bir makine yapılacaksa onu yapacak olan, yapım fikrini veren yine insandır. Günümüzde fikir işçisinin ücret şartları beden işçisine oranla daha iyi durumda. Bu ayrım da kadrolu işçi ile taşeron işçiler arasında daha fazla. Biz inşallah milletimizi mecliste temsile hak kazanırsak, işçilerimizin bu eşit olmayan ücretlerini denklik için çalışacağız” şeklinde konuştu.

 

Kahramanmaraş Kamu Taşeron Şirket İşçileri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Bayram Akdere ise taşeron işçilerin yerel ile genel merkez arasında köprü vazifesi kuracak milletvekillerinden çok cüzi miktarda çalıştırılan taşeron işçiler için eşit işe eşit ücret verilmesini istedi.