AK Parti Sözcüsü Mahir Ünal, ABD ile Türkiye arasında yaşanan vize sorununun çözümü için Dışişleri Bakanlığı düzeyinde adımların atıldığını belirterek, gerilimin askeri operasyonları etkilememesini dilediklerini vurguladı.

ABD'nin İstanbul konsolosluğundaki bir çalışanın geçen hafta devam eden bir 'FETÖ' soruşturması kapsamında tutuklanmasının neden olduğu krizin ardından ABD, Pazar gecesi Türkiye'deki tüm diplomatik misyonlarındaki göçmen olmayan vize hizmetlerini askıya aldığını açıklamıştı.

Türkiye ise aynı şekilde karşılık vererek ABD'deki misyonlarında ve sınırda ABD vatandaşlarına yönelik vize işlemlerini askıya almıştı.

Ünal bugün A Haber'de katıldığı canlı yayında Ankara Temsilcimiz Murat Akgün'ün bir sorusu üzerine, "ABD ile vize sorununun (çözümü) için Dışişleri Bakanlığı düzeyinde adımlarımızı atıyoruz. Görüşmeleri yapıyoruz. Ümit ediyorum ilerideki süreçte (ABD tarafı) vize ambargosu ile ilgili kararları sonlandıracaklardır" dedi.

AK Parti Sözcüsü Ünal bugünkü televizyon programında ayrıca, "ABD ile gerilimin askeri operasyonları etkilememesi dileğindeyiz" ifadesini de kullandı.

ABD Savunma Bakanlığı, Türkiye ile ABD arasındaki diplomatik gerilimin Türkiye içinden yürütülen askeri operasyonları ve Türkiye'deki personeli etkilemediğini duyurmuştu.

YIL SONUNA KADAR TAMAMLANIR

AK Parti Sözcüsü Mahir Ünal, partilerine mensup belediye başkanlarının durumuyla ilgili değerlendirmelerinin yılsonunda tamamlanacağını belirterek, siyasi olarak kimsenin kendisini güvence altında hissetmemesi gerektiğini vurguladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Mayıs'taki AK Parti Kongresi'nde "Partideki metal yorgunluğunu gidereceğiz" demiş, bu sözlerden iki ay sonra kabinede, Ağustos'tan itibaren de AK Parti'nin bazı il ve ilçe yönetimlerinde değişikliğe gidilmişti.

En son geçtiğimiz günlerde AK Parti'li İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş görevlerinden istifa etmiş, bu isimleri aralarında Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ve Balıkesir Belediye Başkanı Edip Uğur'un da bulunduğu bazı AK Parti'li belediye başkanlarının izleyeceği yönünde medyada haberler yer almıştı.

Erdoğan geçtiğimiz hafta Gökçek'le ilgili bir gazetecinin sorusu üzerine, "Henüz istifası istenen bir belediye başkanı yok. Ancak bu olmayacağı anlamına gelmiyor" demişti.

Erdoğan ile geçtiğimiz hafta yaptığı görüşme sonrasında Twitter üzerinden açıklama yapan Gökçek, "Görüşmede belediyenin faaliyetlerini değerlendirdiklerini" belirtmişti.

Ünal bugün A Haber'de katıldığı canlı yayında konuyla ilgili gelen bir soru üzerine, "Partimizin belediye başkanları ile ilgili olarak çalışmamız sürüyor. Siyasi olarak hiç kimsenin kendisini güvence altında hissetmemesi gerekir" dedi.

Ünal, AK Parti Yerel Yönetimler Başkanlığı'nın partili belediye başkanlarını değerlendirme yönündeki çalışmalarının ne zaman sonuçlanacağına dönük soruya ise, "Bu süreç 2017 yılı içerisinde tamamlanır" yanıtını verdi.

.