Demlikteki kalan çayları artık dökmeyin çünkü; birçok faydaları var.

 

Saçlarınız çok mat ve bundan şikayetçi iseniz; Saçınızı şampuanladıktan sonra son su olarak bir çaydanlık ılık çayla durulayın,  Saçlarınız parlak olacaktır.

 

 

Gözünüzde çapak var ve bir türlü geçmiyor,  kolayı var,  kaynamış çayı bir tasa koyup buharı gözünüze gelecek şekilde yerleştirin,  yada ılık çaya batırılmış pamuğu gözlerinizin etrafına sürün, çapaklarınızın geçtiğini göreceksiniz.

 

 

Yemek yerken zaman zaman hepimiz dilimizi ısırırız ve bir türlü acısı geçmez,  Yine ilacı çay oluyor,  ağzınızı günde üç defa çayla çalkalayınız,  diliniz on gün yerine üç günde iyileşecektir.

 

 

Kış geldiğinde boğaz ağrılarımız artıyor,  Çayın posalarını süzün,  soğutun ve soğuttuğunuz çayı ağzınızda gargara yapın,  boğaz ağrınız geçecektir.

 

 

Cildinizin yağlı oluşundan şikayetçi iseniz,  yine dermanı çay,  banyodan çıkmadan evvel son su olarak bir çaydanlık çay ile teninizi ovuşturun,  cildinizi güzelleştirin.

 

 

Vücudunuzun bir yerinde yara var ve bir türlü geçmiyor,  kolayı var yine çay,  Çayı derinizdeki yaraların temizlenmesi ve antibiyotik etki göstermesi için pamuk ile temizlemeniz yeterli,  yaranız iyileşecektir.

 

 

Genelde erkeklerin ayakları çok kokar,  artık buna da çare bulundu,  çaresi çay,  Çayı bir leğene ılık olarak koyun ve ayaklarınızı içine sokun on dakika ayaklarınızı bu çayda dinlendirin. On günde ayak kokusundan kurtulun.

 

 

Balık temizleyince ve soğan soyunca ellerimizde hep biraz kokusu kalır,  buna yeni formül yine çay,  Balık ayıkladınız yada soğan soydunuz eller hala kokuyorsa ellerinizi demli çayla yıkayın ve kokun elleriniz artık balık yada soğan kokmayacaktır.

 

 

Misafirlerimiz geldi çok çay demledik içildi ama kaldı,  dökmeyelim lütfen,  çayları çiçekleriniz varsa toprağına koyun,  çiçekleriniz daha güzel açacaktır.

 

 

Buzdolabınız koyduğunuz bir malzemeden dolayı kokumu yapıyor,  kolayı var,  yine çay,  demlikte kalmış çay posalarını kurutun bir kabın içine koyun ve buzdolabının orta rafına yerleştirin,  bir süre sonra buzdolabınız kokmayacaktır.

 

 

Yüksek kafein içeriği olan diğer içeceklere göre siyah çayda bulunan düşük kafein oranı kan akışına yardımcı olurken, beyin fonksiyonlarını da güçlendirir. Ayrıca metabolizma ve solunum sistemiyle kalp ve böbrekleri de uyarır.