Marketlerde bulunan gıdaların büyük bir kısmı konserve içerisinde satılıyor.  Bu durum size çok normal ve sağlıklı görünebilir. Ancak durum pekte zannettiğiniz gibi değil. Pişmemiş dahi olsa konserve kutular içerisinde satılan her türlü yiyecek sağlığınız açısından oldukça zararlı. 

Konserve gıdaların vücudumuza verdiği zararlar... 

Kısırlık yapabilir 

Konserve gıdalar tüketen insanların hormonlarında meydana gelen değişimler yaşamaları ve hormonal hastalıklara yakalanma olasılığı çok fazladır. Üstelik konserve gıdalar tüketimi arttırıldığında kısırlık bile yaptığı söyleniyor.

Kalp ve diyabet hastalıkları

Konserve gıdaların içerisinde yer alan zararlı bileşenler ilerleyen zamanlarda kalp ve diyabet hastalığını beraberinde getirebiliyor.

Ton balığı konserveleri zehir saçıyor!

Evde balık pişirmeyenler, balık kokusundan rahatsız olanlar veya spor yapan insanlar tarafından sıkça kullanılan konserve balıklar sağlığınız açısından oldukça zararlı.  

Balığın içerisinde omaga 3 olduğu doğru ancak konservelerin içine girdiği zaman bu vitaminler anlamını tamamen yitiriyor.  Konservelerin içerisindeki cıva kişiyi yavaş yavaş zehirliyor ve ilerleyen zamanlarda ciddi sağlık sorunlarının doğmasına neden olabiliyor.

Kansere neden oluyor 

Konserve gıdalarındaki toksik maddeler ilerleyen zamanlarda vücudunuzda kanser hastalığının gelişmesine neden olabilir.

(Milliyet)