Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, aşının üç dozunu da almış olan vatandaşların dördüncü doza hak kazandığı bildiriliyor. Bu durumda halk, "Dördüncü doz aşı olacak mı, dördüncü doz kimlere ne zaman gelecek?" diye soracak ve bu soruya yanıt aramaya başlayacaklar. Peki dördüncü doz aşı olacak mı? Dördüncü doz aşıyı kimler alabilir? Dördüncü doz aşı ne zaman yapılacak? İşte detaylar...

4. DOZ AŞI OLACAK MI?

Sağlık Bakanlığı'ndan Kovid-19 aşısının dozu ve aşılamanın yapılacağı yaş grubu gibi konularda yeni bir karar alındı. Bu durumda 15 yaş üstü ve 12 yaş üstü kronik hastalığı olan kişiler için Covid-19 aşısı hakkı tanımlanmıştır.

Sağlık çalışanları ve öncelikli gruptakiler dördüncü doz aşı alma hakkına sahiptir.

3. DOZUNU BİONTECH YAPTIRANA 4. DOZ HAKKI

Ayrıca bazı ülkeler yurt dışına çıkarken iki doz BioNTech aşısı talep ettiğinden, iki doz Sinovac ve bir doz BioNTech almış kişilerin dördüncü doz aşı hakkı alabilecekleri belirlendi. Bu aralıkta olmak isteyenler aşının dördüncü dozunu alabilecekler.

BAKAN KOCA'DAN 4. DOZ AÇIKLAMASI

Sağlık Bakanı Fahreddin Koka, bu durumun sadece 2 doz BioNTech aşısını bitirip yurt dışına çıkmak isteyenleri kapsadığına dikkat çekerek, "Bugün itibariyle 2 doz mRNA aşısı ya da 3 doz inaktif aşı olmuş kimsenin ek bir doz aşı olmasını gerektiren bir durum söz konusu değildir. Böyle bir tıbbi gereklilik de kesinlikle yoktur." ifadelerini kullandı.

Bazı ülkelere girişte sadece belirli aşı türleri kabul edilmektedir. İlgili ülke düzenlemelerine uymak üzere 2 doz mRNA aşısı olmayı talep eden kişiler için özel bir düzenleme yapılmıştır. Özel seyahat için talep edilmesi dışında ek bir aşı gerekliliği yoktur."