AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek'i belediye binasında ziyaret etti. 

Ünal burada basın mensuplarına yaptığı açıklamada; "Bugün Büyükşehir Belediye Başkanımızı ziyaret ettik, tebrik ettik. Onikişubat Belediye Başkanımızı, Dulkadiroğlu Belediye Başkanımızı ziyaret ettik. İnşallah önümüzdeki haftada da diğer ilçelerimizi ziyaret edip hayırlı olsun ziyaretlerinde bulunucağız. Tabi EXPO 2023 Kahramanmaraş için çok önemli, çok kıymetli. Bildiğiniz gibi 19 Nisan'dan itibaren havaalanımız artık gümrük işlemlerine başlıyor. Uzunca bir süreden beri havaalanımızın gümrüklü işlemlere, yani uluslararası bir havaalanı olması için bir çalışma yürütüyorduk. Çünkü bütün bunların EXPO'yla ilgisi var. Çünkü 2023 yılında biz inşallah Kahramanmaraş'a 2 milyon turist bekliyoruz, 86 ayrı ülkeden. Şu anda EXPO'yla ilgili çalışmalar gayet güzel devam ediyor. Büyük oranda alt yapısı tamamlanmış durumda. EXPO binaları, EXPO kulesi, çevre, bahçeler bunlarla ilgili çalışmalar devam ediyor. Sadece bahçelerin hazırlanması, fuaye alanlarının ülke bahçelerinin hazırlanması değil aynı zamanda bir de bu işin tanıtımı var. Bu konuda Büyükşehir Başkanımız Hayrettin Güngör beyde aynı zaman da EXPO'nun sahiplerinden bir tanesi çünkü EXPO Kahramanmaraş'ımıza ait. Her ne kadar sağolsun Hanefi bey gitti, çalıştı, italya'dan aldı geldi ama biz milletvek,lleri olarak aynı şekilde ilçe belediye başkanlarımız, büyükşehir belediye başkanımız hep beraber EXPO 2023'e sahip çıkıp inşallah 2023 yılında Kahramanmaraş'ımızı 86 ayrı ülkede tanınan bir şehir haline getirmek istiyoruz" diye konuştu.

Ünal, "Cumhurbaşkanı'mız da mitingde söyledi; İngiltere'de 30 bin Kahramanmaraşlı var. Yine Fransa'da 100 bine yakın Kahramanmaraşlı var. Belçika'da, Hollanda'da Kahramanmaraşlı hemşehrilerimiz var. Yine aynı şekilde burda Cidde'ye umre ve HAC ziyaretleri için uçuşlar var. Bütün bunlar zaten 1milyon 150 bin nüfusu olan Kahramanmaraş'ımıza bir uluslararası havaalanını zorunlu kılıyordu. Bu sözü vermiştik. hamd olsun sözü yerine getirmiş olmanın milletvekillerimiz ve başkanlarımız olarak mutluluğunu yaşıyoruz" dedi.