Onikişubat yeni hizmet binasının tamamlanmasının ardından şekerdere caddesi üzerinde bulunan geçici hizmet binasından taşınma ve yeni hizmet binasında hizmet verme aşamasına başlayan ve Kanal Maraş'a kapılarını açan Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek değerlendirmelerde bulundu.

Başkan Mahçiçek Onikişubat'a yakışır yeni belediye ile ilgiler ve Onikişubat İlçesi'nin deprem çalışmalarına kadar değindi.

Mahçiçek, Onikişubat'ın 2014 yılındığında binası bile olmadığını ve olumsuz şartlarda çalıştıklarını ifade ederek, "Bu taraflarda böyle bir alan bulmak kolay değildi. Her taraftan imardan sonra sahiplenmiş ve mülk haline getirilmiş. Burada biliyorsunjuz DSİ'nin ve Elektrik Üretim A.Ş'nin lojmanları vardı. Onların da hep çürük raporu vardı. Gittim, o zamanki Bölge Müdürümüz Mevlüt bey, şimdi DSİ Müdürü harika bir insan. Ona bedava istemediğimizi bunun karşılığında bizlerden ne isterlerse onları yerine getireceğimizi söyledim. Onlarda anlayış gösterdiler. Bu arsanın karşılığında Devlet Su İşleri Bölge Müdürlüğü içerisinde 40 tane lojman yaptık. Elektrik Üretim A.Ş.'ye de 3,5 milyon peşin para ödedik. Burası kamu malı ama kamu malı diye bedavacılık yapmadık. Ciddi manada buraya ödeme yaptık. Bu projeyi külliye projesini yapan mimar arkadaşlarla çalıştık. Güzel bir proje çıkarttık. Ama şu böyle olmalıydı. Bize 3-5 senelik bir proje değil yaklaşık 50 yılı kadar kaldırabilecek bir yapı oluşturmamız lazımdı. Ciddi bir manada inşaat çalışması olması lazımdı. Gördüğünüz gibi dış kaplamasının tümü taş. 3 veya 5 ay sonra dökülecek bir boya felan değildir. Ve emsallerin içerisinde maliyeti aşağıda olan bir belediye. Burayı biliyorsunuz 42 milyona ihale ettik. 14 milyon ise sonradan ilave olmasıyla birlikte 56 milyon oldu." dedi.

Kahramanmaraş'a yakışan bir eser yaptıklarını kaydeden Başkan Mahçiçek, "Bizi tatmin ve memnun eden bize getirdiği manevi has. Kahramanmaraş'ımız ise buna layıktır. Vatandaşlarımız daha iyi şartlarda hizmet alması lazım. Bunuda Onikişubat Belediyesi yaptı ve yapmaya devam edecektir." şeklinde konuştu.

BEDAVA SERVİS ARACI HİZMETİ
Eski Onikişubat Belediyesi önüne Başkan Mahçiçek'in talimatı doğrultusunda yeni belediye binasına gidebilmek için iki tane araç bırakılmasına ilişkin Onikişubat Belediye Başkanı şunları söyledi;

"Henüz burayı bilmeyen olabilirdi. İki tane aracımızı nöbetçi olarak bıraktık. Orada bulunan araçlar yeni belediye binamızın yerini bilmeyen vatandaşlarımızı ücretsiz bir şekilde yeni binamıza getirecektir."

"YÜRÜYEN BAND YAPACAĞIZ"
Başkan Mahçiçek, "Dolayısyla Onikişubat Belediyemizin yeni binasında bir merdivenimiz var. O merdiveni daha kolaylaştırıcı bir çalışmamız var. Yakın bir zamanda orayı düz alana çıkabilecek şekilde asansör yapacağız. İlerleyen dönemlerde o yürüyüş alanını ise yürüyen band yapacağız." dedi.

DEPREM AÇIKLAMASI
Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremler kent sakinleri için endişe yaratmaya devam ediyor. Beklenen “Büyük Kahramanmaraş depremine” kadar olan sarsıntılar, “uyarıcı deprem” olarak kabul ediliyor. Peki Kahramanmaraş'ın Onikişubat İlçesi, olası yeni depremlere ne kadar hazır? Bu konuda Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek şu ifadelere yer verdi:

"Depreme yönelik çalışmalarımıza süratle hemen başlayacağız. Onikişubat Belediyesi'nin, üniversitemizin, jeoloji mühendisleri ve jeoloji mühendisleri odası arasında temaslar kuruldu. Nerelerde deprem koridoru varsa oraları mutlaka tespit edeceğiz projeleri ele alarak iyileştirme çalışması yapacağız. Yani mümkün mertebe işi teşadüfe kesinlikle bırakmayacağız. Allah korusun bir insanımızın kaybı bize katrilyonlar verseler karşılayamazlar."