Vatandaşların ilgiyle takip ettiği programda Atatürk Anıtı'na çelenk sunumu yapıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla program tamamlanmasının ardından Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Başkan Yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi;

"Ülkemiz için 29 Ekim 1923 çok önemli bir tarih. O tarih kurtuluş mücadelemizin tamamlandığı ve Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından Cumhuriyetimizin ilan edildiği bir tarih. Bu ülkenin bağımsızlığını kurtuluşunun özgürlüğünün ve hiçbir manda yönetimi altında yaşayamayacağını dünyaya tescil ettiği bir güzel tarih.

"YARIN HEP BERABER KUTLAYACAĞIZ"
İşte bu ülke işgal altında yaşayamayacağını o işgalcilere  bu ülkeyi dar edileceğini yani bu bizim şehitlerimizin kanlarıyla sulanmış her damlası her noktasında şehitlerimizin kanın olduğu bu güzel ülkenin bir defa daha bağımsızlığının kazanıldığı güzel bir tarih. Bugün de bu güzel kutlamaların başladığı bir gün. Burada çelenk sunma programımızı yaptık. Yarın da inşallah millet olarak Cumhuriyetimizin kuruluş yıl dönümünü hep beraber meydanda kutlayacağız.

Cenab-ı Hak bu millete bu güzel günleri yaşamayı idrak etmeyi hep nasip etsin inşallah. Ama bu ülkeyi de o hainlerin işgalleri altında bir defa daha İnşallah yaşatmasın. Zaten bu millette bunu yaşamaz. Bunu her zaman göstermiştir. Bunu zaten Kahramanmaraş'ta göstermiştir. Allah'a şükür Kahramanmaraş'ta İstiklal mücadelemizin başlangıcında görev almış.

Kurucular arasındadır dolayısıyla bir Kahramanmaraşlı olarak bende Kahramanmaraşlıların hizmetinde olarak bir insan olarak gurur duyuyorum. Memleketimde İstiklal mücadelesinin başlangıcı olan bir memleketin mensubu bulunmaktan gurur duyuyorum. Bütün Kahramanmaraşlı kardeşlerimizin de Cumhuriyet Bayramını başta yaşlılarımız, gazilerimiz ve şehit ailelerimiz olmak üzere bütün 7'den 70'e herkesin Kahramanmaraşlı kardeşlerimizin Cumhuriyet Bayramını kutluyorum"

(Kaynak: Kanal Maraş)