Temel amacı doğaya ve insanlığa güzel bir çevre bırakmak olan Derneğin Genel Kurulu bugün düzenlendi. Sektörde bir ilke imza atmak isteyen sektör temsilcileri Türkiye Sıfır Atık Geliştirme Derneği (TÜSAD) adı altında birleşti.

Türkiye’nin tüm bölgelerinden sanayicilerin ve iş adamlarının katıldığı, Meyra Palace Ankara’da düzenlenen Genel Kurulda Genel Başkan seçilen Ömer Özkan şunları söyledi; “Bugün sektörde bir ilki gerçekleştirmek adına bir araya geldik. Artık bağımsız bir işletme, iş insanı olduğumuz kadar ses getirecek bir STK olmak için güçlerimizi birleştiriyoruz. Bu birliktelik bir sinerji oluşturacak, bu sinerji doğaya, ülkemize ve tüm dünyaya olumlu katkılar sunacaktır.”

STK’ların oldukça önemli olduğuna değinen Özkan; “Günümüzde STK’lar karar mekanizmalarını en çok etkileyen yapılardır. Ülkemizde STK’ların etkinliği ve saygınlığı her geçen gün artmaktadır. Biz de sektörün sorunlarını, beklentilerini, çözüm odaklı projelerin geliştirilmesini TÜSAD ile gerçekleştireceğiz.” dedi.

Hükümetlerin Atık ve Çevre temizliği konusuna oldukça önem verdiğine değinen TÜSAD Genel Başkanı Ömer Özkan; Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşleri Emine Erdoğan Hanımefendiye şu sözlerle teşekkür etti; “Hükümetler bu konuya çok önem veriyor, Sayın Cumhurbaşkanımıza şahsım ve Derneğimiz adına sevgi ve saygılarımı sunuyorum. Çevre ve Sıfır Atık konusuna çok önem veriyor. Saygıdeğer eşleri Emine Hanımefendi bizzat sıfır atık projesinin hamilliğini üstlenmiş durumda, bu proje için büyük çaba sarf ediyor.” dedi.