Güvenlik güçlerinin son zamanlarda yerli silahlar vasıtasıyla birbiri arkasına yaptığı başarılı mücadele ile kalleş bombalı pusulara yönelen örgütün şehirdeki gücünü kırmak için güvenlik güçleri yeni önlemler alıyor. Bu önlemler kapsamında özel güvenlik görevlilerine patlayıcı madde  gördüklerinde korudukları noktada neler yapması gerektiği, kimi araması gerektiği? Gibi temel bilgileri içiren 2 saatlik bir seminer verildi. Necip Fazıl Kültür Merkezinde düzenlenen program saygı duruşu ve istiklal marşının okunması ile başladı.

Programın açılışında konuşan Kahramanmaraş İl Jandarma Komutanlığı Asayiş Şube Müdürü Binbaşı Kadir Akbey, hain terör örgütlerinin en başta başvurdukları eylem biçiminin patlayıcı madde olduğunu hatırlatarak: “Günümüzde, gerek TSK gerek jandarma gerekse polislerimizin yapmış olduğu mücadeleler zahiyat veren terör örgütü hain bir şekilde, patlayıcı madde ile olmadık zamanda olmadık yerde en kolay, en hain yöntemi kullanmaktadır. Bu açıdan, patlayıcı madde ile mücadele çok önemli bir yer tutmaktadır. Bu açıdan sizlerde kritik yerlerde, kritik tesislerde görev yaptığınızdan dolayı patlayıcı maddeler eğitim artık şart” dedi.

Akbey şöyle konuştu: “Kamu güvenliğinin sağlanması kanunlarla, devlete verilmiş bir görevdir. Bizde bu görevleri icar ederken, güvenlik alanında faaliyetlerini sürdüren kamu güvenliğini sağlayıcı mahiyette hizmet sunmaktadır. Bu doğrultuda terör örgütlerinin son zamanlarda toplumun huzurunu kaçırmak, emniyet ve asayiş düzenini bozmak için kullandıkları yöntemlerin en başında gelen patlayıcı maddeler ile mücadele için sizler ile bir araya geldik.

Daha sonra bomba imha uzmanı ve patlayıcı maddeler uzmanlarında oluşan ekip hem anlatımlı hem uygulamalı anlatımda bulundu. Seminerin 2 gün süreceği toplamda 500 personelin eğitileceği bildirildi. Kahramanmaraş İl Jandarma bölgesinde bin 53 özel güvenlik görevlisinin çalıştığı bunların 342’sinin ise silahlı olduğu da öğrenildi.